Σάββατο 13 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ
Πορεία συρρίκνωσης στην Ηπειρο

Το παράδειγμα των επιπτώσεων της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ σε μια ελληνική περιφέρεια, αυτή της Ηπείρου, έδωσε με ανάγλυφο τρόπο στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Απόστολος Τασούλας.

Αναφερόμενος στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών τόνισε χαρακτηριστικά πως "στα επιτραπέζια πορτοκάλια μειώθηκαν οι εξαγωγικές επιδοτήσεις. Μπήκαν ποσοστώσεις ανά δίμηνο. Τα πάντα μειώθηκαν. Επομένως, οι τιμές είναι στο 50% από τότε που εφαρμόζεται η ΓΚΑΤΤ. Χάθηκαν οι αγορές, εισόδημα στους αγρότες πάρα πολύ μειωμένο και πολλές φορές μηδενισμένο. Στα χυμοποιήσιμα πορτοκάλια, χαμηλή ποσόστωση, 1,89 τόνοι. Παράγονται δύο εκατομμύρια τόνοι και πέφτει η επιδότηση από 35 δραχμές στις 20 δραχμές. Μια - δυο δραχμές πέρυσι η εμπορική τιμή".

Οσον αφορά στην κτηνοτροφία, ο Απόστολος Τασούλας τόνισε πως "οι χοιροτρόφοι πήραν δάνεια αλλά δε διέθεσαν τα χοιρινά τους. Ειδικά όταν πήραν τα αρνητικά ΝΕΠ καταχρεώθηκαν. Σήμερα γίνονται εισαγωγές χοιρινού κρέατος. Πέφτουν οι τιμές και μένουν αδιάθετα τα δικά μας χοιρινά. Γίνονται υπέρβαρα και καταχρεώνονται παραπέρα οι κτηνοτρόφοι. Φθάσαμε εκεί που είχαμε 100% επάρκεια στο χοιρινό κρέας να πέσουμε στο 50%. Πληρώνουμε και δισεκατομμύρια σε συνάλλαγμα. Καλή η Ευρωπαϊκή Ενωση! Πού είναι η καλοσύνη;".

Επίσης, ο βουλευτής του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στις εξίσου σοβαρές επιπτώσεις στην πτηνοτροφία και στη γαλακτοκομία, καθώς και στη μείωση των επιδοτήσεων στο βοδινό κρέας και στον περιορισμό στα αιγοπρόβατα, καταλήγοντας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ότι "ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, εσείς μιλάτε για... αναδιαρθρώσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ