Σάββατο 13 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Σηκώνουν κεφάλι οι φασίστες

Για τρίτη φορά σε διάστημα μερικών μόλις μηνών το Μακεδονικό χωριό της Φλώρινας Ξινό Νερό θα αποτελέσει στόχο προσέλευσης νεοφασιστών, καθώς την Κυριακή 14/2/1999 η ακροδεξιά οργάνωση "ΔΙΓΕΝΗΣ" οργανώνει εκδρομή στο δημοκρατικό αυτό χωριό, παρά την απαγόρευση τέτοιων προκλητικών εκδηλώσεων από τις τοπικές αρχές, με πρόσχημα την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Παπαπέτρου.

Ο γνωστός αρχαιόπληκτος ακροδεξιός δημοσιογράφος Βελόπουλος και η νεοναζιστική οργάνωση "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" προπαγανδίζουν με κάθε μέσο την επίσκεψη αυτή, με τις ευλογίες προφανώς του Μητροπολίτη Φλωρίνης Καντιώτη - Σεβαστιανού και την πολιτική κάλυψη βουλευτών της ΝΔ.

Σε συνδυασμό με το γεγονός αυτό έχουμε τον τελευταίο καιρό μια σειρά συμβάντων που συνθέτουν μια ανησυχητική εικόνα έξαρσης επικίνδυνων φασιστικών ενεργειών και ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Στη σειρά των συμβάντων αυτών αναφέρουμε ενδεικτικά:

  • Ο αρχηγός του χουντογλεντιού στη Θέρμη κ. Κουτρουμάνης προάγεται και γίνεται διοικητής της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, παρά το καταδικαστικό γι' αυτόν βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
  • Ο τραμπούκος υπαρχηγός της "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος δεν έχει συλληφθεί 8 μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση ενάντια στον αγωνιστή φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή.
  • Η βόμβα στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή αλλά και σε δημοσιογράφο τοπικού ΜΜΕ, με στόχο τη ματαίωση της προγραμματισμένης εκδήλωσης Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων στη Θράκη και τον εκφοβισμό της μειονότητας. Το γεγονός εξάλλου ότι 34 φορείς, μεταξύ των οποίων και ενώσεις απόστρατων αξιωματικών, μαζί με 21 βουλευτές χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητους τους "Δημοσιογράφους στο Αιγαίο και τη Θράκη για την Ειρήνη" υποκινεί έμμεσα τους ακροδεξιούς τρομοκράτες της περιοχής και τους ενθαρρύνει στην εφιαλτική τους δραστηριότητα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ