Κυριακή 14 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΘΗΚΗ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Συλλαλητήρια λαϊκής αντεπίθεσης

Την ερχόμενη Τρίτη, ώρα 6μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Αθήνα, και στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη ώρα 7μ.μ.

Μεγάλη συγκέντρωση - διαδήλωση ενάντια στη Συνθήκη του Αμστερνταμ καιστην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, οργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αθήνας την Τρίτη 16 Φλεβάρη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), στις 6 το απόγευμα. Ανάλογη συγκέντρωση οργανώνει στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης, στις 7 το απόγευμα.

Με σχετική ανακοίνωσή της η ΚΟΑ,τονίζει πως "ήρθε η στιγμή να νιώσουν τη δύναμή μας, τη δύναμη της λαϊκής ενότητας του λαϊκού αγώνα, της ΕΛΠΙΔΑΣ και της ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ". Και προσθέτει, απευθυνόμενη προς τους εργάτες και τις εργάτριες, τους νέους και τις νέες, στους συνταξιούχους, άνεργους και επαγγελματοβιοτέχνες:

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,για μια ακόμη φορά ερήμην του ελληνικού λαού, φέρνει στη Βουλή για επικύρωση τη "Συνθήκη του Αμστερνταμ", που ενισχύει και προσαρμόζει στις σημερινές συνθήκες, τη βαθιά αντιλαϊκή και αρνητική για τους εργαζόμενους και τον τόπο "Συνθήκη του Μάαστριχτ".

Η ΟΝΕ θωρακισμένη με το Σύμφωνο Σταθερότητας και την "Ατζέντα 2000",τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, αποτελεί το κύριο εργαλείο για να διασφαλιστούν τα κέρδη και η Εξουσία των πολυεθνικών και να τσακιστούν οι λαϊκοί αγώνες και κατακτήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Ενώ, με τη Συνθήκη του Αμστερνταμ και τις άλλες συμφωνίες η Ευρωπαϊκή Ενωση οδηγείται σε όλο και πιο αντιδραστική κατασταλτική τροχιά. Καλούνται οι λαοί να θυσιάσουν δικαιώματα και καταχτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα, στο βωμό της κερδοφορίας και ασυδοσίας των μονοπωλίων.

Από την ΟΝΕ, την "Ατζέντα 2000",το πακέτο "Σαντέρ",την εφαρμογή της συμφωνίας "Σένγκεν",την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, της κοινωνικής ασφάλισης και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, τη νέα ακόμα πιο καταστροφική για τους αγρότες και τον τόπο αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής,ο μόνος κερδισμένος είναι το κεφάλαιο, επισημαίνεται.

Αυτή η πολιτική προμηνύει νέα πιο βαριά δεσμά, νέα δεινά για τους εργαζόμενους, υπογραμμίζει η ΚΟΑ ξεκαθαρίζοντας πως η ΟΝΕ δεν είναι εθνικός στόχος, είναι στόχος της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της που θέλουν να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω. Να μας καταδικάσουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Μας θέλουν σύγχρονους δούλους, απασχολήσιμους χωρίς δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Μας δηλητηριάζουν με τον εθνικισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Μας σέρνουν στο χείλος του πολέμου. Και καταλήγει με το προσκλητήριο: Εμπρός όλοι τώρα στο δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης, ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ την Τρίτη 16.2.99 στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά).

Για το συλλαλητήριο της Αθήνας θα γίνουν οι παρακάτω προσυγκεντρώσεις:

- Στην Πλατεία Βάθης θα συγκεντρωθούν οι Δυτικές Αχτίδες.

- Στο χώρο του Μουσείου οι Αχτίδες: Βόρεια, Βορειοανατολική και Βορειοδυτική.

- Στα Προπύλαια οι Αχτίδες: Ανατολική, Νοτιοανατολική και Νότια και - Στην Πλατεία Κάνιγγος η Α Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ