Κυριακή 14 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"Θέλουμε τ' άλλα λαϊκά στρώματα μαζί μας"

- Δίνετε ιδιαίτερο βάρος στην εξασφάλιση της συμπαράστασης στον αγώνα σας των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Βρίσκει ανταπόκριση η προσπάθειά σας;

- Φαίνεται ότι φέτος - μέχρι τώρα - η λαϊκή συμπαράσταση στον αγώνα μας είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Από τις πρώτες μέρες της κινητοποίησης άρχισαν να φτάνουν, από τη Θεσσαλία και ολόκληρη τη χώρα, ανακοινώσεις και μηνύματα συμπαράστασης εκατοντάδων μαζικών φορέων. Βεβαίως, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διογκωθεί ακόμη περισσότερο αυτό το κύμα αλληλεγγύης που θεωρούμε ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ στην αποτελεσματικότητα της πάλης μας.

Είναι, πάντως, γεγονός ότι όλο και πιο πολλοί συνειδητοποιούν πως ο αγώνας των αγροτών δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αλλά και στα συμφέροντα των άλλων λαϊκών στρωμάτων - εργαζομένων, ΕΒΕ, νέων, γυναικών, συνταξιούχων - που πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Γνωρίζει, π.χ., ο εργάτης, ο επαγγελματοβιοτέχνης, ο έμπορος, ο σπουδαστής, ο συνταξιούχος της Θεσσαλίας ότι χωρίς αγροτικό εισόδημα δεν υπάρχει δουλιά, τζίρος, σπουδή, αξιοπρεπής ζωή. Και κατανοεί πως ο αγώνας όλων των λαϊκών στρωμάτων πρέπει να είναι κοινός και συντονισμένος. Ετσι θα τεθούν βάσεις και για τη δημιουργία ενός κοινού λαϊκού μετώπου αντίστασης και αντεπίθεσης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και την εφαρμογή μιας άλλης υπέρ του λαού μας και τόπου μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ