Κυριακή 14 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Καθρέφτης της πολιτικής τους

"Τα Κύθηρα, το αγαπημένο Τσιρίγο για τους ντόπιους, είναι ο καθρέφτης της λογικής των τελευταίων κυβερνήσεων στο πώς αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη και των νησιών μας. Διώχνουν τους ανθρώπους από τον τόπο τους, αφήνουν να ρημάξει η γη, να ερημώσουν τα χωριά ώστε οι πολυεθνικές με τους μεγαλοεργολάβους να τα αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί για να δημιουργήσουν το σύγχρονο θέρετρο των απανταχού "κροίσων" που θα έχουν πτήσεις τσάρτερ από κάθε σημείο της Γης για να σκοτώνουν τη μοναξιά τους". Αυτό επισημαίνει στο "Ρ" η επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη με δήλωσή της στο "Ρ".

"Η κυβέρνηση στα σχέδιά της δε θα βρει αντιμέτωπους μόνο τους Κυθήριους, αλλά συνολικά την εργατιά της Νομαρχίας του Πειραιά, που έχει μεγαλύτερη ανάγκη για τουρισμό και ψυχαγωγία στα νησιά μας, μέσα από προγράμματα τουριστικής ανάπτυξης και κατοικίας που απευθύνονται και ωφελούν τους μεροκαματιάρηδες.

Τα Κύθηρα χρειάζονται μέτρα για την ενίσχυση της ντόπιας παραγωγής. Χρειάζονται σχολεία. Πρέπει να λυθεί εδώ και τώρα το συγκοινωνιακό τόσο εντός του νησιού, όσο και η σύνδεσή του με τον Πειραιά και την Πελοπόννησο. Να μη δοθεί ούτε σπιθαμή της δημόσιας εγχώριας περιουσίας στους ιδιώτες. Να γίνουν προγράμματα τουριστικής κατοικίας που θα ενσωματωθούν σε προγράμματα κοινωνικού τουρισμού",τονίζει η Ελπ. Παντελάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ