Κυριακή 14 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε ιδιώτες τα περιαστικά δάση!

Με μια "αθώα" ανακοίνωση, το υπουργείο Γεωργίας, γνωστοποίησε την ιδιωτικοποίηση των περιαστικών δασών της χώρας, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και... μη κυβερνητικών οργανώσεων!

Συγκεκριμένα, το υπουργείο ανακοίνωσε τη συγκρότηση Γραμματείας Περιαστικών Δασών, που θα έχει σαν αρμοδιότητα την καταγραφή των μελετών και προτάσεων για τους ορεινούς όγκους Υμηττού, Πεντέλης, Πάρνηθας, Ποικίλου Ορους και Αιγάλεω. Και αυτό θα γίνεται με τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης(δημοτικές επιχειρήσεις;) και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτά και άλλα πολλά προέκυψαν ύστερα από ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο, προχτές, στην οποία συμμετείχαν οι: υπουργός ΓεωργίαςΓ. Ανωμερίτης,υφυπουργός Π. Φουντάς,γενικός διευθυντής Δ. Παπανίκος,γενικός γραμματέας Περιφέρειας Αττικής Π. Χαμακιώτης,28 Δήμαρχοι όμορων δήμων της Αττικής και εκπρόσωποι των Αναπτυξιακών Συνδέσμων Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στην προχτεσινή σύσκεψη θα υποβάλουν μελέτες, προτάσεις και θα υποδείξουν και κάποιους... συντονιστές συμβούλους.

Ερμηνεύοντας την "αθώα" αυτή ανακοίνωση προκύπτουν τα εξής:

  • Η προστασία και διαχείριση των περιαστικών δασών που μέχρι τώρα ήταν αρμοδιότητα στη Γενική Γραμματεία Δασών, περνά στη νεοσυσταθείσα γραμματεία.
  • Ακόμα, όμως, και η νεοσυσταθείσα Γραμματεία Περιαστικών Δασών δε θα υλοποιεί προγράμματα προστασίας. Θα είναι απλά ο συνδετικός κρίκος μεταξύ συντελεστών συμβούλων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ