Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛ. ΑΣ.

ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ στην ελληνική αστυνομία αναμφισβήτητα η χθεσινή και ως συνήθως καθόλου τιμητική. Τις σκηνές τις είδαμε όλοι και το ξύλο και τις συλλήψεις μπροστά από τη Βουλή και όλα αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα.

***

Είναι βέβαιο επίσης ότι οι εικόνες θα κάνουν το γύρο του κόσμου λόγω του αυτοπυρπολισμού του Κούρδου διαδηλωτή και φυσικά θα προκαλέσουν δικαίως τις ανάλογες αντιδράσεις.

***

Πόσο μάλλον άμα μαθευτεί και η υπόθεση με τους Κούρδους πρόσφυγες που μεταφέρονταν χθες από εδώ και από εκεί με λεωφορεία, χωρίς τελικά να βρίσκεται ένα κατάλυμα γι' αυτούς.

***

Βέβαια, δε νομίζουμε πως προκαλεί εντύπωση αυτή η συμπεριφορά. Τούτη η κυβέρνηση με τον βούρδουλα και την αδιαφορία φέρεται και στους κατοίκους αυτής της χώρας, γιατί να έκανε εξαίρεση για τους Κούρδους;

***

Οσο για κάτι εξηγήσεις του είδους "δεν πρέπει το κουρδικό θέμα να γίνει αντικείμενο των ελληνοτουρκικών υποθέσεων", που διοχετεύουν από εδώ κι από εκεί οι ιθύνοντες, καλά θα είναι να τις αφήσουν κατά μέρος. Ας μην μπερδεύουν τα πράγματα, κι ας μην επιδιώκουν να καλύψουν, ακόμη και την ανικανότητά τους με "προπέτασμα καπνού - εθνικού χαρακτήρα".

***

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ χαρακτήρα θέματα, πάντως, κυριάρχησαν χθες και στην υπόλοιπη επικαιρότητα. Η ιστορία με τους πυροβολισμούς και τις χειροβομβίδες στο φέρι - μπόουτ του Ρίου, η υπόθεση με τον αστυνομικό που χτύπησε ένα παιδί γιατί του έριξε αποκριάτικο σπρέι στο αυτοκίνητο και όλα τα σχετικά.

***

Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι η αντιμετώπιση των φαινομένων εγκληματικότητας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει να τη χειριστούν επίσης σοβαροί άνθρωποι. Σίγουρα ανάμεσα σε αυτούς δε συγκαταλέγονται όσοι υποθάλπουν στο εσωτερικό της αστυνομίας επικίνδυνες αντιλήψεις, που οδηγούν σε εξίσου επικίνδυνες συμπεριφορές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ