Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ
Αρνείται πολιτικό άσυλο η κυβέρνηση

Θέμα "Οτσαλάν" προέκυψε και πάλι για τη χώρα μας μετά από την ανοιχτή επιστολή που απηύθυνε "προς όλα τα μέσα ενημέρωσης και την κοινή γνώμη" ο πρόεδρος του PKK. Στην επιστολή του αυτή ο Κούρδος ηγέτης, μεταξύ άλλων, τονίζει πως "ζητώ από την ελληνική κυβέρνηση να μην είναι ασαφής και να εξετάσει το αίτημά μου περί χορήγησης πολιτικού ασύλου και έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία ολοκλήρωσης σχετικά με το αίτημά μου ζητώ να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής μου".

Παράλληλα, σε ανακοίνωση που απευθύνεται "προς το λαό μας και τους φίλους μας" και υπογράφει η Κεντρική Επιτροπή του PKK σημειώνεται: "... Καλούμε την Ελλάδα να μην παραιτηθεί από τη μέχρι σήμερα φιλική συμπεριφορά της, διότι διαφορετικά θα ανοίξει το δρόμο σε επικίνδυνες εξελίξεις που θα τη βαρύνουν στην πορεία της ιστορίας της".

Δ. Ρέππας: Απορρίπτεται...

Η Αθήνα, χτες, με σαφή τοποθέτηση του υπουργού Τύπου Δ. Ρέππα απέρριψε την αίτηση, η οποία υποτίθεται πως δεν έχει υποβληθεί, για χορήγηση πολιτικού ασύλου στον ηγέτη του ΡΚΚ Α. Οτσαλάν.

"Δεν έχει υποβληθεί αίτηση για χορήγηση ασύλου στον κ. Οτσαλάν, δήλωσε ο Δ. Ρέππας και συνέχισε: Δεν επιθυμούμε να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί πιστεύουμε ότι η εξέλιξη αυτή δε συμβάλλει θετικά στον αγώνα του ίδιου του κουρδικού λαού". Και για να είναι απόλυτα σαφής, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης "πρόβλεψε" ποια θα είναι η τύχη της αίτησης, αν αυτή υποβληθεί. "Είπαμε ότι δεν επιθυμούμε αυτή την εξέλιξη. Εφόσον υποβληθεί μια τέτοια αίτηση, απάντησα ήδη - αφού γνωρίζετε την πολιτική θέση μας - ποια θα είναι η τύχη αυτής της αίτησης".

Ο υπουργός Τύπου θέλησε επίσης να "τοποθετηθεί" επί της αιχμηρής ανακοίνωσης της ΚΕ του ΡΚΚ. "Πρέπει, είπε ο Δ. Ρέππας, να αποδοκιμάσω το τμήμα εκείνο της δήλωσης που μέσω υπονοούμενων αναφέρεται στην πορεία της ιστορίας της χώρας μας. Θα πρέπει όσοι μιλούν και πράττουν, να έχουν συναίσθηση γι' αυτά που λένε και γι' αυτά που κάνουν. Χρειάζεται να δείξουμε όλοι μεγάλη υπευθυνότητα". Η αποδοκιμασία της κυβέρνησης έγινε σίγουρα κατανοητή στους Κούρδους της Κουμουνδούρου, με την επιχείρηση που "οργανώθηκε" χτες από την Ελληνική Αστυνομία...

ΚΚΕ: Σίγουρο καταφύγιο στον Οτσαλάν

Ο Ορέστης Κολοζώφ,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το αίτημα Οτσαλάν για πολιτικό άσυλο.

"Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να παραμένει αδιάφορη για την τύχη ενός κατατρεγμένου ηγέτη, ο οποίος είναι αναγκασμένος να απευθύνει έκκληση προς τις κυβερνήσεις της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και της ελληνικής, για να του χορηγηθεί άσυλο και να του εξασφαλιστούν συνθήκες που να διασφαλίζουν τη ζωή του.

Λόγοι ανθρωπισμού, αλλά και δημοκρατικής ευαισθησίας επιβάλλουν να παρθούν όλα τα μέτρα και να γίνουν όλες εκείνες οι διπλωματικές ενέργειες, που θα επιτρέψουν στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν να βρει ένα σίγουρο καταφύγιο στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ