Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυτοί οι πάμπλουτοι αγρότες...

Ε λοιπόν, αυτοί οι Θεσσαλοί αγρότες, (και ιδιαίτερα οι Καρδιτσιώτες), είναι τρελοί για δέσιμο. Εκατομμυριούχοι άνθρωποι, πάμπλουτοι επιχειρηματίες με όλα τα καλά και τ' αγαθά τους, παράτησαν τις βίλες και τα ζεστά σαλόνια τους, άφησαν τις λίρες να σκουριάζουν στις γεμάτες κασέλες τους και τα δεκαχίλιαρα, μάτσα στα χατίλια, να τα τρώνε και να κάνουν φωλιές τα ποντίκια κι αυτοί τρέχουν σαν παλαβοί στους δρόμους με τα τρακτέρια τους, στα Τέμπη, στον Αλμυρό, στη "Βιοκαρπέτ", να τους δέρνει μερόνυχτα ο χιονιάς και το δρολάπι και να τους τρυπάει τα κόκαλα το αγιάζι της εθνικής οδού.

Και εκείνος ο αθεόφοβος ο Μπούτας, ο αρχιεκατομμυριούχος, αντί να μπει στο κότερό του και να πάει μια κρουαζιέρα στις ακρογιαλιές της Χονολουλού ή στις Μπαχάμες, που έχει και ωραία "μανούλια", άφησε το καλό του φράκο να το τρώει ο σκόρος, κρεμασμένο στην ντουλάπα κι αυτός έριξε στον ώμο έναν σκουτίσιο παλιόσακο και αλωνίζει τα χωριά της Θεσσαλίας και ξεσηκώνει τους φιλήσυχους αγρότες, προσπαθώντας με κείνους τους άλλους άμυαλους της ΠΑΣΕ, να σηκώσουν λέει, όλοι μαζί μια επανάσταση και να ανατρέψουν την ωραία μας κυβέρνηση και την ακόμα πιο ωραία μας Ευρωπαϊκή Ενωση, που μας κουβαλάει εδώ όλα τα αγαθά της γης και μας ταϊζει ακόμα και του πουλιού το γάλα.

Και να πεις, ότι τους αρνήθηκε και τίποτα η φιλοαγροτική μας κυβέρνηση...; Αυτή η καημένη, σαν καλή και στοργική μάνα, ό,τι ζητήσουν, αμέσως τους το δίνει. Μόλις γεμίσει η καρτέλα τους απ' τα χρέη στην Αγροτική Τράπεζα, τους φτιάχνει αμέσως άλλη, καινούρια και μάλιστα σε χαρτί πρώτης ποιότητας! Και τι "πλαφόν" και τι πρόστιμα συνυπευθυνότητας, τι ΦΠΑ 18%, τι φιλικούς"διακανονισμούς" χρεών τους κάνει, άλλο πράμα... Κι όμως αυτοί δεν ικανοποιούνται και δε μένουν ευχαριστημένοι με τίποτα. Τι να πει κανείς... Η αχαριστία περίσσεψε σ' αυτόν τον τόπο!

Αλλά, ας σοβαρευτούμε. Ας σοβαρευτεί λιγάκι αυτή η "εκσυγχρονιστική" κυβέρνησή "μας", που έχει χάσει πια κάθε μέτρο και κάθε αίσθηση του τι είναι σοβαρό και τι γελοίο. Που έχει αμολήσει ασύδοτο εκείνον τον υπουργό της, ν' ανοίγει διάπλατα τα απύθμενα σαγόνια του και να μουγκανίζει μανιωδώς, απειλώντας να καταπιεί αμάθητους όλους τους αγρότες και όχι μόνο της Θεσσαλίας. Μαζί με όλα τα άλλα πρωτοκλασάτα "ξεφτέρια" του "εκσυγχρονισμού", διαβάλλοντας, βρίζοντας και απειλώντας, προσπαθούν να τρομάξουν τους αγρότες για να σταματήσουν τον αγώνα που δίνουν για να κρατηθούν στη γη των πατέρων τους.

Ομως, οι βρυχηθμοί και τα "βέλη" του κυρίου Πάγκαλου, δεν απευθύνονται και δε στοχεύουν στους αγρότες της Θεσσαλίας. Ο στόχος είναι το ΚΚΕ, που "υποκινεί τους αγρότες και τις άλλες τάξεις των εργαζομένων σε απείθεια και κινεί τα νήματα της ανταρσίας". Μεταφρασμένο στην ανθρώπινη γλώσσα το μουγκανητό του σημαίνει: "Ελάτε όλοι μαζί, οι εθνικόφρονες, να επιπέσουμε στο αντεθνικό Κουκουέ, να το απομονώσουμε και - πιο καλά - με ένα ωραίο "ψήφισμα, περί εκτάκτων μέτρων προστασίας του πολιτεύματός μας", να το θέσουμε εκτός νόμου και να επιστρέψουμε στην ωραία εποχή της διακυβέρνησης της χώρας μας από τον αείμνηστο παππού μου".

Ας το πάρουν πάντως απόφαση οι υποτακτικές "Φιλιππινέζες"... του κατεστημένου. Τα μουγκρητά και οι στριγκιές φωνές της χορωδίας των φασουλήδων, δεν τρομάζουν πια κανέναν. Το καράβι του Κουκουέ, πέρασε κι αν πέρασε φουρτούνες και καταιγίδες..! Δε θα φοβηθεί κραυγές τύπου Πάγκαλου, που πέρασαν κάποτε από το θαλασσοδαρμένο σκαρί του, προσπαθώντας να σώσουν το τομάρι τους και παριστάνουν τώρα τους λέοντες και τους "Ηρακλείς" του συστήματος. Η ιστορία θα αποβάλει από το σώμα της αυτά τα παράσιτα. Ο αγώνας θα συνεχιστεί. Τη νομοτελειακή πορεία της ανθρωπότητας προς τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό, καμιά δύναμη δε θα μπορέσει να την εμποδίσει.Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ