Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δυναμικά συλλαλητήρια σε Δράμα, Αίγιο, Χανιά

Δυναμικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας απέναντι στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης πραγματοποίησαν χτες το πρωί εκατοντάδες αγρότες του νομού Δράμας. Στη συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης, οι αγρότες κατέβασαν και τα αγροτικά τους μηχανήματα, τα οποία θα παραμείνουν στο χώρο μέχρι σήμερα το μεσημέρι οπότε θα αποφασίσουν το επόμενο αγωνιστικό τους βήμα.

Στη συγκέντρωση τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν δεκάδες φορείς του νομού, ο νομάρχης και οι δήμαρχοι Δοξάτου και Καλαμπακίου. Μίλησε ο πρόεδρος της ΣΕΑ Σ. Μπαρτσέλας, ο οποίος κατήγγειλε την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τους χιλιάδες αγρότες. Κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος και των καλλιεργειών για να παραμείνουν οι αγρότες στον τόπο τους. Επίσης, ζήτησε αύξηση των ποσοστώσεων και των τιμών των αγροτικών προϊόντων, ολοκλήρωση των αρδευτικών έργων που εδώ και χρόνια γίνονται στο νομό αλλά ποτέ δεν τελειώνουν και κάλεσε τους αγρότες να παραμείνουν σταθερά προσηλωμένοι στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης, της πάλης για το δικαίωμά τους στη ζωή, το δικαίωμά τους να καλλιεργούν και να ζουν από τη γη τους.

Θεσσαλονίκη

Σταθερά, με βάση το αγωνιστικό πρόγραμμα που αποφάσισαν, συνεχίζουν τη δράση τους και οι αγρότες της περιοχής Λαγκαδά και Βόρειας Χαλκιδικής,που το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου παρέταξαν τα τρακτέρ τους σε δύο σημεία: Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας στο ύψος του χωριού Στίβος και στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής έξω από τη Γαλάτιστα.

Σήμερα συνεχίζουν με περιοδείες ενημέρωσης των συναδέλφων τους στα χωριά, και το επόμενο διάστημα προγραμματίζουν συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις σε όλα τα κεφαλοχώρια της περιοχής και όπως δηλώνουν οι μεγάλοι αγώνες είναι μπροστά.

Αίγιο

Η κυβέρνηση θα βρει πολύ σύντομα μπροστά της τους αγρότες της Αιγιάλειας,της Κορινθίας αλλά και της ευρύτερης Πελοποννήσου καθώς τα προβλήματά τους παραμένουν οξυμένα. Αυτή ήταν η κατάληξη της χθεσινής συνάντησης αντιπροσωπείας των αγροτών της Αιγιάλειας με τον ΓΓ της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας. Οι αγρότες όπως είχαν προαναγγείλει συγκεντρώθηκαν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα έξω από την Παναιγιάλεια Ενωση και πορεύτηκαν προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαδηλώνοντας ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική που τους διώχνει από την ύπαιθρο. Εκεί αντιπροσωπεία τους εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη σταφίδα, το λάδι και τα εσπεριδοειδή, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ο οποίος αφού έβγαλε ένα λόγο, είπε ότι προώθησε τα αιτήματα των αγροτών και έδειξε στους αγρότες την πόρτα επειδή "ο χρόνος του ήταν πολύτιμος".

Οι εκπρόσωποι των αγροτών κατάγγειλαν σε δηλώσεις τους την κυβερνητική αδιαλλαξία και τόνισαν πως το ποτάμι της οργής έχει φουσκώσει επικίνδυνα και πολύ σύντομα θα ξεχειλίσει παρασέρνοντας στο διάβα του την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που πειθήνια εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Χανιά

Δυναμική απάντηση στην αντιαγροτική πολιτική έδωσαν χτες, για μια ακόμα φορά, οι αγρότες του νομού Χανίων,με την προγραμματισμένη κινητοποίηση που πραγματοποίησαν, μετά από απόφαση της Παγχανιώτικης Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.Οι αγρότες προειδοποιούν την κυβέρνηση πως θα βρίσκονται συνεχώς μπροστά της, όσο δε λύνονται το οξυμένα προβλήματά τους.

Οι αγρότες του νομού ξεκίνησαν πορεία από την πλατεία της Αγοράς με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα και κατέλαβαν συμβολικά την Εθνική οδό Χανίων - Ηρακλείου,στο ύψος του κόμβου με τα Μεγάλα Χωράφια.Με ανακοίνωσή της η ΠΣΕ καλεί τους αγρότες να συνεχίσουν τις ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά και υπογραμμίζει, πως θα πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στις προσπάθειες συκοφαντίας που γίνονται σε βάρος του αγώνα τους και τους καλεί να αντιμετωπίσουν συλλογικά και οργανωμένα τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία και την ποινικοποίηση που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Μέσα στις επόμενες μέρες η ΠΣΕ θα συνεδριάσει για να εκτιμήσει τη μέχρι τώρα πορεία του αγώνα και να αποφασίσει για δυναμικότερες μορφές συνέχισής του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ