Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απρόκλητες συλλήψεις γιατρών

Διαδήλωσαν υπέρ του ΕΣΥ, στα εγκαίνια μονάδας στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" απ' τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη

Με ένα μεγάλο πανό που έγραφε "Οχι στη διάλυση του ΕΣΥ" και με συνθήματα με τα οποία καταγγελλόταν η κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στο χώρο της Υγείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης ετοίμασαν χθες τη δική τους "θερμή" υποδοχή στον πρωθυπουργό. Ο Κ. Σημίτης επισκέφθηκε στις 10.30 το πρωί το νοσοκομείο "Παπανικολάου" προκειμένου να εγκαινιάσει τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών. Η υπερσύγχρονη αυτή μονάδα χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από δωρεές, καθώς και εισφορές των μελών του Συλλόγου Φίλων καρκινοπαθών παιδιών "Η Στοργή".

Μόλις το πούλμαν του πρωθυπουργού εισήλθε στον περίβολο του νοσοκομείου, οι γιατροί που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο κτίριο της διοίκησης, άρχισαν να φωνάζουν τα συνθήματα: "Οι νοσοκομειακοί δεν είναι συντεχνία - παλεύουν για δημόσια και δωρεάν Υγεία" και "Δώστε λεφτά για την Υγεία - τέρμα στις φιέστες και στην κοροϊδία".Επίσης καταδίκασαν την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί με χρήματα που συγκεντρώνονται από φιλανθρωπικά σωματεία, να λύσει το πρόβλημα του εξοπλισμού των νοσοκομείων και μάλιστα (με ξένα χρήματα) να οργανώνει φιέστες με σκοπό την προβολή του "έργου" της στην Υγεία. Να σημειωθεί ότι από τις 9 πμ ο χώρος μπροστά στο Αιματολογικό Κέντρο όπου θα γινόταν η εκδήλωση είχε γεμίσει από άνδρες της ασφάλειας, αλλά και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Οι "συνήθεις ύποπτοι", που αυτή την περίοδο τυχαίνει να είναι γιατροί, μόλις "εντοπίζονταν" αμέσως συλλαμβάνονταν. Ετσι πολλοί αστυνομικοί, φαίνεται μετά από υπόδειξη πληροφοριοδότη, πλησίασαν δύο ειδικευόμενους γιατρούς στο νοσοκομείο "Παπανικολάου", τους Δ. Βουτυράτο και Κ. Τσακιρίδη,που παρακολουθούσαν την εκδήλωση και άρχισαν να τους απομακρύνουν βίαια από το χώρο. Στη συνέχεια, χωρίς να δώσουν καμιά εξήγηση τους οδήγησαν με περιπολικά στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης προκειμένου να τους απαγγείλουν κατηγορία. Πολύ γρήγορα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα συγκεντρώθηκαν αρκετοί γιατροίκαταδικάζοντας την τρομοκρατία και ζητούσαν την αποφυλάκιση των συλληφθέντων. Η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) καταδίκασε την αναίτια και απροκάλυπτη αυτή ενέργεια της αστυνομίας, ενώ ο γραμματέας της, Θ. Ζδούκος,δήλωσε ότι παρόλο που ο ταξίαρχος διαβεβαίωσε τα μέλη της Ενωσης πως οι συλληφθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι, εντούτοις συνέχισαν να τους κρατούν, με σκοπό να τους οδηγήσουν στον εισαγγελέα. "Στο Αστυνομικό Τμήμα έψαχναν για τις κατηγορίες που θα απηύθυναν στους συλληφθέντες... Με το επεισόδιο αυτό ήθελαν να προβοκάρουν τον αγώνα μας", τόνισε ο Θ. Ζδούκος. Στο τέλος, με επέμβαση του εισαγγελέα, οι δύο ειδικευόμενοι γιατροί αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος με την κατηγορία της απείθειας.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο "Παπανικολάου", παρουσιάστηκε υπέρμαχος του ΕΣΥ, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη για τη συνεχή βελτίωσή του. Επίσης, ο Κ. Σημίτης, συνοδευόμενος από πολλούς υπουργούς, επισκέφθηκε χθες και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου μετά την ξενάγηση επισήμανε ότι το κτίριο αυτό θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με όλο τον ευρωπαϊκό χώρο και θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει στις αρχές του 2000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ