Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Μέσα στη βδομάδα οι προτάσεις για κάλυψη της ύλης

Το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση, καλεί το υπουργείο να πάρει θέση στο αίτημα για κατάργηση των εξετάσεων της Β' Λυκείου

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει τα μέτρα κάλυψης της διδακτέας ύλης, καθώς μέχρι αύριο, 17 Φλεβάρη, αναμένεται τα σχολικά συμβούλια να καταθέσουν στο υπουργείο τις προτάσεις τους για τους τρόπους κάλυψης των διδακτικών ωρών. Και ενώ η ηγεσία του υπουργείου εξαντλεί το "διάλογο" στην κάλυψη των διδακτικών ωρών, το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Αχιλ. Κανταρτζή,καλεί τον υπουργό Παιδείας να πάρει θέση για ένα από τα κυρίαρχα αιτήματα μαθητών, καθηγητών και γονιών, την κατάργηση των εξετάσεων της Β Λυκείου, κάτι που ήδη ισχύει για τα ιδιωτικά σχολεία.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρεται στο γεγονός ότι παρά την αδιαλλαξία της στο αίτημα για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων της Β Λυκείου, η κυβέρνηση "αυτό που αρνείται στους μαθητές των Ενιαίων Λυκείων, το θεσπίζει για όλους τους άλλους τύπους Λυκείων: για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των αποφοίτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι κάτοχοι απολυτηρίου διαφορετικού από το απολυτήριο του Ενιαίου Λυκείου, λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος της βαθμολογίας στις γραπτές εξετάσεις της Γ τάξης του Λυκείου, στις οποίες - και μόνο σ' αυτές - πρέπει να πάρουν μέρος! Απόφοιτοι αυτής της κατηγορίας, αναφέρει ο βουλευτής του ΚΚΕ, είναι οι απόφοιτοι των τμημάτων Διεθνούς Απολυτηρίου (που λειτουργούν σε ορισμένα πανάκριβα ιδιωτικά σχολεία), οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολείων του εξωτερικού, απόφοιτοι άλλων τύπων λυκείου (όπως πιθανότατα θα προβλέπεται κατά την αναδιοργάνωση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Παιδείας) κτλ.".

Ο Αχ. Κανταρτζής ρωτά τον υπουργό Παιδείας αν η κυβέρνηση προτίθεται να επανεξετάσει τη στάση της και να καταργήσει τις πανελλαδικές προαγωγικές εξετάσεις της Β τάξης των Ενιαίων Λυκείων, "εφαρμόζοντας αυτό που ήδη ισχύει για όλους τους άλλους τύπους Λυκείου".

Την ίδια στιγμή, χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στα σχολεία που βρίσκονται στην κούρσα της αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών, είναι το παράδειγμα της ΕΛΜΕ Πέλλας, που μιλά σε ανακοίνωσή της για "τέλεια (αν)οργανωση(ά) της εκπαιδευτικής "μεταρρύθμισης"". Περιγράφοντας την κατάσταση στα σχολεία της περιοχής αναφέρει ότι "έχουμε το παράδοξο και παράτυπο (μήπως και παράνομο;), μαθητές διαφορετικών σχολείων να παίρνουν προφορικό βαθμό με διαφορετικές ευκαιρίες και υπολογισμούς! Να αναγκάζονται σχολεία που δεν έχουν δώσει ακόμη βαθμούς να ορίζουν νέες πρόσθετες ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις και τους καθηγητές να μην ασχολούνται με την κύρια δουλιά τους, τη διδασκαλία, αλλά να βγάζουν θέματα εξετάσεων δυο και τρεις φορές (και να τους διορθώνουν γραπτά συνεχώς) εξαντλώντας σε συνεχείς εξετάσεις τους μαθητές τους γιατί έτσι "θέλει" το ΥΠΕΠΘ", αναφέρει σε ανακοίνωση το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Πέλλας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μην περάσει το σκληρό και ανταγωνιστικό Λύκειο που ετοιμάζει η κυβέρνηση (2019-03-16 00:00:00.0)
Νομοσχέδιο «σκούπα» για την ειδική αγωγή (2000-02-08 00:00:00.0)
Αποκλεισμός από την τριτοβάθμια εκπαίδευση (1999-12-16 00:00:00.0)
Πόρισμα απόρριψης της εκπαιδευτικής «μεταρρύθμισης» (1999-12-15 00:00:00.0)
Σήμερα στη Θεσσαλονίκη (1998-11-12 00:00:00.0)
Τι είναι το Εθνικό Απολυτήριο (1996-06-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ