Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
2Ο ΔΙΜΗΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Με τις καλύτερες εντυπώσεις

Με μεγάλη επιτυχία άνοιξε, το Σαββατοκύριακο, η αυλαία του 2ου Δίμηνου Πολιτιστικής Παρέμβασης,που διοργανώνουν το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ και το Πολιτιστικό Τμήμα του ΚΣ της ΚΝΕ,στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό.

Το Σάββατο, στο πλαίσιο των Πολυθεματικών Εκδηλώσεων, προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους "Νεκρή Ζώνη" του Κυριάκου Τοφαρίδη,μια ταινία φιλειρηνικού περιεχομένου. Ακολούθησε η προβολή της πικρής κοινωνικής σάτιρας του Βασίλη Βαφέα "Ανατολική περιφέρεια" (1979, διάρκεια 72), στην οποία παίζουν: Μηνάς Χατζησάββας, Νέλη Αγγελίδου, Γιάννης Γκούμας, Λευτέρης Βογιατζής, Δημήτρης Καταλειφός, Λήδα Πρωτοψάλτη, Μάγια Λυμπεροπούλου, Ράνια Οικονομίδου, Αντώνης Αντωνίου, Μάνια Τεχριτζόγλου, Τάσος Υφάντης κ.ά. Πρόκειται για σάτιρα των Νεοελλήνων εκείνων, που, στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν και να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά, χάνονται ανάμεσα στην ανοργανωσιά και την υποαπασχόληση προσωπικών εταιριών και στα ξέφρενα και απάνθρωπα συστήματα των πολυεθνικών, που εισβάλλουν από παντού στη χώρα μας.

Την Κυριακή, το φουαγιέ της Αίθουσας συνεδρίων κατακλύστηκε από πιτσιρίκια, που με τις φωνές και τα γέλια τους έδιναν μια άλλη νότα στο Κυριακάτικο πρωινό. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 11 π.μ. και στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά (βιβλιοθήκη, παιχνίδια, υλικά ζωγραφικής), οι μικροί μας φίλοι "αυτοσχεδίαζαν" επί χάρτου. Στη συνέχεια μαθητές του Ωδείου Αιγάλεω, παρουσίασαν ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα. Η προσοχή των μικρών στράφηκε στην Ελένη Γερασιμίδου,όταν πήρε θέση ανάμεσα στα παιδιά για να τους διαβάσει αποσπάσματα από τη σειρά των πέντε βιβλίων του Ρενέ Γκοσινί,δημιουργού του πασίγνωστου "Αστερίξ", "Ο μικρός Νικόλας".

"Είναι μια πάρα πολύ καλή πρωτοβουλία" - δήλωσε πριν την εκδήλωση η Ελένη Γερασιμίδου - "που έπρεπε να έχει γίνει πολύ καιρό τώρα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά και μπορεί, πιστεύω, να συνεχιστεί και να έχει μεγάλη ανταπόκριση. Πρέπει να προτείνουμε, στα παιδιά που κατακλύζονται από την τηλεόραση με κινούμενα σχέδια που τις περισσότερες φορές είναι τρομακτικά ακόμη και για μας, πόσο μάλλον για τα παιδιά. Εχουμε υποχρέωση να τα οδηγήσουμε σε μια άλλη μορφή διασκέδασης. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να βλέπουν καλό θέατρο, να διαβάζουν καλό βιβλίο, καλά κόμικς. Είναι μεγάλη η χαρά να βρίσκεται κανείς ανάμεσα στα παιδιά. Ισως γιατί θέλω να παραμείνω παιδί".

Το πρόγραμμα της Κυριακής έκλεισε με τη συμμετοχή των παιδιών στο θεατρικό παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Μανώλη Δεστούνη,που επί 30 χρόνια ασχολείται με αγάπη και φροντίδα για την ψυχαγωγία των παιδιών.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το Σάββατο 20 του Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, καθώς στην Αίθουσα Συνεδρίων διοργανώνεται μασκέ πάρτι, ενώ στη συνέχεια θα γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου "Το ερωτευμένο σύννεφο" του Ναζίμ Χικμέτ από τους ηθοποιούς Νένα Μεντή και Αντώνη Ξένο.Υπενθυμίζουμε ότι οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 4 του Μάρτη με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα κάθε Σάββατο και Κυριακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ