Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενας Αφρικάνος στο "υπόγειο"

Μια χαριτωμένη κωμική περιπέτεια με έξυπνους διαλόγους, γρήγορους ρυθμούς και καλές ερμηνείες, θα παρουσιαστεί από την ΕΤ-1 στις 00.25. Πρόκειται για τη δημιουργία του Φιλίπ ντε Μπροκά "Ο Αφρικανός" με την Κατρίν Ντενέβ και Φιλίπ Νουαρέ. Ενας άνδρας αποφασίζει να "δραπετεύσει" από την ασφυξία που του προκαλεί το Παρίσι και τα οικογενειακά του προβλήματα. Καταφεύγει κάπου στην Κεντρική Αφρική και εγκαθίσταται σε ένα πλωτό σπίτι κάνοντας μια ζωή ήρεμη, ανέμελη και σχεδόν αλήτικη. Και ξαφνικά την απόλυτη αυτή γαλήνη έρχεται να του διαταράξει η γοητευτική γυναίκα του, η Σαρλότ, η οποία είναι αποφασισμένηνα δημιουργήσει, εκεί ακριβώς, ένα χωριό διακοπών!

Από τη ΝΕΤ στις 00.30 "Η Τόνκα" του Ζαν Ινγκ Ανγκλαντ

Μια έξυπνη ταινία που αφηγείται τον έρωτα ενός δρομέα - που ασχολείται με τη βελτίωση των επιδόσεών του - και μιας νεαρής μικροαπατεώνισσας που ζει κοντά στο αεροδρόμιο ντε Γκολ μέσα σε μια κονσέρβα και διαφημίζει αναψυκτικά, αλλά της αρέσει να τρέχει.

Από την ΕΤ-1 στις 21.10 "Undergraound" του Εμίρ Κουστουρίτσα

Μια ταινία που αφηγείται την ιστορία της Γιουγκοσλαβίας έτσι όπως την "είδε" ο σκηνοθέτης, μια ταινία αλληγορική, πεσιμιστική, κλειστοφοβική που άλλους ενθουσίασε και άλλους εξόργισε. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι σε μερικές σκηνές το έργο είναι εξαιρετικές, όπως για παράδειγμα στα πρώτα του λεπτά,η ανησυχία των ζώων μέσα στο ζωολογικό κήπο και το τέλος όπου όλοι οι πεθαμένοι, ξεκομμένοι από τη γη συναντιούνται σε ένα κομμάτι γης που πλέει στη θάλασσα. Εκεί θα συγχωρεθούν οι αμαρτίες και οι κακίες του καθενός, εκεί αδελφωμένοι θα τραγουδήσουν, θα φιληθούν, θα μετανοήσουν. Η εξαιρετική μουσική επένδυση της ταινίας είναι του Μπρέγκοβιτς. Η πρόθεση του Εμίρ Κουστουρίτσα, όμως, δεν είναι πολύ αγαθή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ