Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγωνιστικές... αποφάσεις

Εχει καταντήσει και κωμική η όλη υπόθεση. Πέφτει η δημοτικότητα του Πρωτόπαππα, τραβά δυο - τρεις δηλώσεις τη μέρα για το "35ωρο". Θέλει κάποια πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ να τη βγει από τα "αριστερά" στην άλλη, σηκώνει το θέμα του "35ωρου". Στριμώχνεται η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ, ρίχνει στην κυκλοφορία το ίδιο θέμα...

Βεβαίως, μόνο για πραγματικό τριανταπεντάωρο δε μιλά κανένας τους. Κάθε άλλο, με τον πιο χυδαίο τρόπο εκμεταλλεύονται ένα καυτό αίτημα, όπως αυτό της μείωσης του χρόνου εργασίας, ένα αίτημα που συγκινεί, όχι απλά για να δημαγωγήσουν και να πουλήσουν "κοινωνικό πρόσωπο", αλλά και για να το χρησιμοποιήσουν σαν όχημα για το παραπέρα ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση της πλήρους απασχόλησης και του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας.

Εντελώς αποκαλυπτική για την υποκρισία και το κωμικό της υπόθεσης γύρω από το θέμα είναι χτεσινή ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, όπου με τυμπανοκρουσίες ανακοινώνονται οι εξής - άκουσον, άκουσον - "δράσεις" (!) για το "35ωρο": Ανατέθηκε στη νομική υπηρεσία της ΓΣΕΕ να εκπονήσει σχετικό σχέδιο νόμου. Διοργάνωση φόρουμ, με συμμετοχή από τις χώρες της ΕΕ. Διάλογος, σε κάθε περίπτωση, σε εθνικό επίπεδο. Καθοδήγηση ανάλογων πρωτοβουλιών. Πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε κλαδικό και περιφερειακό επίπεδο. Στο σημείο αυτό, δυστυχώς, δε διευκρινίζεται αν οι εκδηλώσεις θα συμπεριλαμβάνουν και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, έτσι για να γίνει η... πίεση μεγαλύτερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ