Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ας μιλήσουν καθαρά

Η ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στον "κοινωνικό διάλογο" για το φορολογικό, αναφέρεται σε προχτεσινοβραδινό δελτίο Τύπου της Συνομοσπονδίας, το οποίο εκδόθηκε μετά από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. "Η τοποθέτηση της ΓΣΕΕ για το φορολογικό και τη συμμετοχή της στον κοινωνικό διάλογο δεν εκφράζει την πλειοψηφία της διοίκησης. Δεν μπορούν απόψεις, οι οποίες μειοψηφούν, να αναγορεύονται σε πλειοψηφία", απαντά η "Αυτόνομη Παρέμβαση", (ΑΠ) με δηλώσεις στελεχών της, και ζητά να συνεδριάσει η διοίκηση της Συνομοσπονδίας. Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η ΔΑΚΕ.

Τι συμβαίνει τελικά; Δε γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά ή οι θέσεις ορισμένων - όπως αυτές της ΑΠ και της ΔΑΚΕ - είναι τόσο σκόπιμα θολές, ώστε να είναι ανοιχτές σε κάθε ερμηνεία από την κυβερνητική παράταξη, η οποία λειτουργεί σαν να τους έχει και τους δυο στην "τσέπη"; Και μάλιστα, σε ένα θέμα, όπως αυτό του "κοινωνικού διαλόγου", για το οποίο κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πια ότι "δεν ήξερε", αφού - εκτός των άλλων - είναι δεδομένη η οδυνηρή εμπειρία του πρώτου "κοινωνικού διαλόγου", που σφραγίστηκε από το αντεργατικό νομοθετικό τερατούργημα, που καταργεί το οχτάωρο και ανατρέπει δραματικά τις εργασιακές σχέσεις.

Ας μιλήσουν, επομένως, καθαρά οι συνδικαλιστές της ΑΠ και της ΔΑΚΕ, αλλά και εκείνοι οι σύμβουλοι της ΠΑΣΚΕ, που προχτές, στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, εμφανίστηκαν προβληματισμένοι. "Ναι" ή "όχι" στη νέα παγίδα; Κι ας αφήσουν τα μισόλογα, περί "όρων, προϋποθέσεων και διασφαλίσεων...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ