Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίποτε δε μάθαμε...

ΔΕ ΛΕΜΕ,ειδησεογραφικά τουλάχιστον, η χτεσινή μέρα ήταν πλήρης. Τηλεοράσεις, εφημερίδες, ραδιόφωνα είχαν συνεχή ροή και πλήθος πληροφοριών για την υπόθεση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και τις αντιδράσεις των Κούρδων σε όλη την Ευρώπη.

***

Ομως, είναι μία από τις σπάνιες, πραγματικά, περιπτώσεις, που ο όγκος της πληροφόρησης βρέθηκε σε τόσο μεγάλη αντίθεση, με το εύρος της γνώσης των πραγματικών γεγονότων. Για να το πούμε πιο απλά. Ακούσαμε πάρα πολλά, πλην όμως, ακόμα και ο πλέον αδιάφορος κατανοεί ότι στην πραγματικότητα δε μάθαμε τίποτε.

***

Ο κόσμος βρέθηκε ξαφνικά να μαθαίνει ότι επί 20 μέρες τουλάχιστον η κυβέρνησή του έκανε ..."εξωτερική πολιτική" σε καθεστώς παρασκηνίου. Οτι του έλεγε ψέματα με επίφαση τα εθνικά θέματα και ότι ξύπνησε ένα πρωί με τις ελληνικές πρεσβείες κατειλημμένες σε όλη την Ευρώπη!

***

Τι να πιστέψει, δηλαδή, τώρα ο μέσος πολίτης και τι όχι; Ιδίως όταν ξέρει ότι στην υπόθεση Οτσαλάν δεν εμπλέκεται μόνο ο ...Πάγκαλος, που, τέλος πάντων, το να κάνει και μια γκάφα δεν είναι και τίποτε ασύνηθες. Αντίθετα, συμφέροντα έχουν, τόσο η Τουρκία, όσο βέβαια και οι ΗΠΑ και οι υπόλοιποι "ισχυροί" της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

***

Αυτό μια φορά που στα σίγουρα δεν πιστεύει, και δε θα μπορούσε με βάση τις εξελίξεις, είναι ότι η κυβέρνηση έδρασε με βάση το καλώς εννοούμενο εθνικό συμφέρον. Το τελευταίο που σκέφθηκε είναι τα πραγματικά συμφέροντα του ελληνικού λαού.

***

Σε τελική ανάλυση, αν και κανείς δεν είχε αμφιβολίες σχετικά με το ότι αυτή η "εκσυγχρονιστική παρέα" έφαγε τα ψωμιά της και δεν πάει άλλο με αυτούς να κυβερνάνε, τώρα πιστοποιήθηκε με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο και στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, αφού για την εσωτερική δε χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ