Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λαϊκή οργή και αγανάκτηση

Η λαϊκή οργή και αγανάκτηση για τα νέα δεσμά που ετοιμάζουν για το λαό με τη Συνθήκη του Αμστερνταμ ξεχύθηκε χτες βράδυ από εκατοντάδες στόματα διαδηλωτών και πλήθος υψωμένες γροθιές στην πλατεία μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου και στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Η μαζική, μαχητική συγκέντρωση που οργάνωσε η ΚΟΘ του ΚΚΕ και η πορεία στους δρόμους Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Βενιζέλου, που κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, εξέφρασε με τον πιο έντονο τρόπο την αντίθεση των κομμουνιστών και του μαζικού λαϊκού κινήματος στη νέα αντιλαϊκή συνθήκη.

Ηταν μια αγωνιστική αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση, που εξέφρασε ακόμα την αλληλεγγύη στον κουρδικό λαό και καταδίκασε τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση Οτσαλάν. Την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα πικετοφορία με το ίδιο περιεχόμενο, δηλαδή ενάντια στη Συνθήκη του Αμστερνταμ και αλληλεγγύη προς το λαό του Κουρδιστάν.

Στην ομιλία του στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, ο Χρίστος Κόφφας, γραμματέας της ΚΟΘ, ανάμεσα σε άλλα ανέφερε: "Ενας λαός διεκδικεί το δικαίωμα να έχει πατρίδα. Ο πολιτικός αρχηγός αυτού του λαού ζητάει πολιτικό άσυλο, πέρα από τις διαφωνίες που μπορεί να έχει κανείς με την τακτική του PKK και του Οτσαλάν, το δικαίωμα ενός λαού για πατρίδα είναι αναφαίρετο. Αξίζει τώρα η πιο βαθιά αλληλεγγύη στον κουρδικό λαό, καταδικάστε τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους υποτακτικούς τους".

"Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια του εργαζόμενου λαού. Εμπρός όλοι μαζί, με ισχυρό ΚΚΕ, προϋπόθεση για να ανοίξει ο δρόμος. Εμπρός για τα δικά μας δημοψηφίσματα στους αγώνες για τα δίκια μας. Εμπρός για την κοινωνική συμμαχία, εργατών, αγροτών, μικρομεσαίων, νεολαίας, για μια Ελλάδα, σε μια Ευρώπη που θα κάνουν κουμάντο οι λαοί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ