Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
"Εθνική ντροπή"

Για "κωμωδοτραγωδία άνευ προηγουμένου" έκανε λόγο στην ομιλία του χθες στη Βουλή για την υπόθεση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής,ο οποίος άσκησε έντονη κριτική λέγοντας ότι η κυβέρνηση "εξέθεσε με παταγώδη τρόπο τη χώρα διεθνώς", την "εξέθεσε σε σοβαρούς κινδύνους". Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "συνειδητά εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, το Κοινοβούλιο ακόμα και το κυβερνητικό κόμμα", κάνοντας επίσης λόγο για "εγκληματική αμέλεια όσον αφορά την προστασία των εθνικών συμφερόντων". Κάλεσε δε τον υπουργό Εξωτερικών Θ. Πάγκαλο να δώσει απαντήσεις στα "αμείλικτα ερωτήματα που γεννιούνται". Αναρωτώμενος επίσης "πώς φθάσαμε στο απόλυτο ναυάγιο;" εξέφρασε την απορία "μήπως έστω και εμμέσως η κυβέρνηση Σημίτη συνέπραξε στη σύλληψη Οτσαλάν", λέγοντας ότι αυτό το ενδεχόμενο συνιστά "εθνική ντροπή", αφού "μας είναι αδιανόητο να συνέπραξε η Ελλάδα σε μια ατιμία τέτοιου μεγέθους".

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε τη διενέργεια σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στο Κοινοβούλιο, αφού είναι "άμεση ανάγκη να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός" κι αυτό "να γίνει το ταχύτερο δυνατό". Κατέληξε λέγοντας ότι "δεν μπορεί μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων να διακυβεύει την τιμή του Ελληνισμού και του έθνους μας".

Στη συνέχεια δεν έλειψαν και οι αναμενόμενες φραστικές αντεγκλήσεις ανάμεσα στον Θ. Πάγκαλο και τον Κ. Καραμανλή, αφού ο πρώτος κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι "ακολουθεί τα ένστικτά του", ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ ανταπάντησε λέγοντας ότι επιβεβαιώνεται ο εσφαλμένος χαρακτήρας των κυβερνητικών χειρισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ