Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σταμάτησαν την απεργία πείνας

Σταμάτησαν την απεργία πείνας, που πραγματοποιούσαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, από το πρωί της Δευτέρας, οι 15 Κούρδοι, μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να παράσχει πολιτικό άσυλο στον ηγέτη τους Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Οπως δήλωσαν οι ίδιοι, αυτή η απεργία μετά τα τελευταία γεγονότα κρίθηκε πλέον άσκοπη.

Απαντώντας ο υπεύθυνος των Κούρδων στη Θεσσαλονίκη, κ. Αζία,στις χτεσινές δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου, τόνισε ότι οι Κούρδοι καταληψίες των Ελληνικών Πρεσβειών δεν είναι κτήνη ούτε τρομοκράτες και διέψευσε τις πληροφορίες που τους ήθελαν να κρατούν όμηρο μικρό κοριτσάκι με την απειλή χειροβομβίδας. Ενώ διευκρίνισε ότι οι διαδηλώσεις, που έγιναν στην Ευρώπη με όποια μορφή αυτές πραγματοποιήθηκαν, στόχο είχαν την ελληνική κυβέρνηση και όχι τον ελληνικό λαό: "Η σύλληψη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν δε θα σταματήσει τον πολύχρονο αγώνα τον Κούρδων", δήλωσε χαρακτηριστικά. "Ο "Απο" έχει αφήσει ένα έργο 20 χρόνων και έναν ανταρτοπόλεμο 15 χρόνων".

Το γεγονός και τη στάση της κυβέρνησης καταδίκασε με δήλωσή του ο δήμαρχος Συκεών Σ. Δανιηλίδης. "Τα αισθήματα που κυριαρχούν είναι ντροπή και αηδία. Στο όνομα γεωπολιτικών συμφερόντων, οικονομικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων, να παραδίδεται, με όποιο τρόπο παραδόθηκε, ο ηγέτης ενός περήφανου λαού". Στο πλευρό των 15 Κούρδων απεργών πείνας βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της χτεσινής μέρας εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ