Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ
Πλήρης δουλικότητα της κυβέρνησης στην ΕΕ και στις ΗΠΑ

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Υποκριτική και κατάπτυστη χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδης,τη στάση της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της σύλληψης του Κούρδου ηγέτη Α. Οτσαλάν, καταδικάζοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, με προ ημερησίας διάταξης παρέμβασή του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την πολιτική και τις επιδιώξεις της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, που οδήγησαν στις πρόσφατες δραματικές εξελίξεις.

"Ο Α. Οτσαλάν - τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ - βρίσκεται στα χέρια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα και η ίδια του η ζωή. Η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα της κατάπτυστης πολιτικής που υιοθέτησαν τους τελευταίους δύο μήνες και τα 15 κράτη - μέλη της ΕΕ, αρνούμενα να παραχωρήσουν, όπως θα όφειλαν, πολιτικό άσυλο ή κάποια δυνατότητα παραμονής στο έδαφός τους, στον ηγέτη ενός λαού πολιτισμένου, με μακραίωνη ιστορία, που μάχεται για τα δικαιώματα, την ελευθερία και την υπόστασή του".

"Το ζήτημα δεν είναι, επισήμανε ο Β. Εφραιμίδης, να κληθούν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ εκπρόσωποι του Συμβουλίου και της Κομισιόν για ακόμα μια υποκριτική συζήτηση. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν αυτή η Κοινότητα, που δε φείδεται μεγαλόστομων διακηρύξεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις δημοκρατικές ελευθερίες, το δικαίωμα ασύλου κλπ, τα σέβεται ή όχι. Και η απάντηση, για μια φορά ακόμη, είναι αναμφισβήτητα ΟΧΙ!".

"Μαζί με αυτή και η κυβέρνηση της χώρας μας, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, που επέδειξε πλήρη δουλικότητα στις επιταγές, στα θέσφατα της ΕΕ, των ΗΠΑ και άλλων δυνάμεων και δεν έπαιξε το ρόλο που θα έπρεπε να παίξει, το ρόλο που περίμενε ο ελληνικός λαός και κάθε δημοκράτης πολίτης όλων των χωρών".

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεδομένης της μεγάλης αναστάτωσης που έχει προκαλέσει το θέμα, να πάρει άμεσα θέση και να "αναπτύξει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για μια πραγματική παρέμβαση στις κρίσιμες εξελίξεις και ιδιαίτερα για την προστασία της ζωής του Οτσαλάν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ