Πέμπτη 18 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΘΕΩΝΑΣ
Να εξεταστούν οι καταγγελίες για τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής

Τις έντονες αντιδράσεις και τις σοβαρές καταγγελίες του πανεπιστημιακού κόσμου και των φοιτητών σχετικά με τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής, το περιεχόμενο και τις παρατυπίες που σημειώνονται στην εφαρμογή τους, φέρνει με Ερώτηση που κατέθεσε στην Επιτροπή της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Θεωνάς.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι "έντονες αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν προκαλέσει τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) που δημιουργούν φοιτητές και σπουδές πολλών ταχυτήτων, δεν εξασφαλίζουν ποιοτικές σπουδές και πρέπει να λειτουργήσουν σε μια ήδη ανεπαρκή υποδομή, όπως αποδεικνύεται από την εφαρμογή τους στο Πολυτεχνείο Κρήτης (ΠΚ)".

"Τα ΠΣΕ, επισήμανε ο Γ. Θεωνάς, πρόκειται να εφαρμοστούν ή εφαρμόζονται ήδη στην Ελλάδα με κοινοτική χρηματοδότηση στα πλαίσια του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΚΠΣ). Ειδικότερα, η ενέργεια 3.1ε του 3ου υποπρογράμματος του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΠΕΑΕΚ) που εφαρμόζεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης, εκτός από πλήρη αντίθεση του διδακτικού προσωπικού και των φοιτητών, εκτιμάται, σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες, ότι είναι μη σύννομη και παρουσιάζει σωρεία αναληθών, ανακριβών στοιχείων από τη διαμόρφωση της πρότασης μέχρι την εφαρμογή της, αλλά και ως προς τη διαχείριση των σχετικών κοινοτικών κονδυλίων".

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καλεί την Επιτροπή να τοποθετηθεί σχετικά με το "αν έχει ήδη προχωρήσει στην εκταμίευση κοινοτικών κονδυλίων, αν έχει εξετάσει τις παραπάνω καταγγελίες και ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει σχετικά με τα ΠΣΕ για να ανταποκριθεί στα αιτήματα των πανεπιστημιακών δασκάλων και των φοιτητών σχετικά με τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής και ειδικότερα με αυτό του Πολυτεχνείου Κρήτης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ