Πέμπτη 18 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλληλεγγύη από τις νεολαίες

Σε συγκέντρωση στα Προπύλαια, σήμερα, στις 6 το απόγευμα και πορεία προς τη Βουλή, τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της τουρκικής πρεσβείας, καλούν οι νεολαίες: Ενωση Αριστερών Νέων, ΕΣΔΗΝ, ΚΝΕ, Νεολαία ΑΚΟΑ, Νεολαία Ανοιξης, Νεολαία ΔΗΚΚΙ, Νεολαία ΠΑΣΟΚ και ΟΝΝΕΔ

Κάλεσμα στην ελληνική νεολαία να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στον κουρδικό λαό απευθύνουν οι πολιτικές νεολαίες που σήμερα διοργανώνουν συγκέντρωση συμπαράστασης στα Προπύλαια.Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου, τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της τουρκικής πρεσβείας.

Οι πολιτικές νεολαίες καταδικάζουν τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα της παράδοσης του Αμπ. Οτσαλάν στις τουρκικές αρχές, αλλά και την ΕΕ και τους Αμερικάνους για το ρόλο που έπαιξαν. Παράλληλα ανέλαβαν τη δέσμευση να μεταφέρουν το θέμα για συζήτηση στις διεθνείς οργανώσεις νεολαίας που συμμετέχουν. Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι πολιτικές νεολαίες καταδικάζουν "το σύνολο των χειρισμών της κυβέρνησης, που δείχνει ότι εύκολα απομακρύνεται από τις στοιχειώδεις πανανθρώπινες αξίες που όφειλε να υπερασπίζει" και ζητούν ανάμεσα σε άλλα την "άμεση απόδοση στον Οτσαλάν της ιδιότητας του πολιτικού κρατούμενου".

Την κοινή ανακοίνωση υπογράφουν: Ενωση Αριστερών Νέων (Νεολαία Συνασπισμού), ΕΣΔΗΝ, ΚΝΕ, Νεολαία ΑΚΟΑ, Νεολαία Ανοιξης, Νεολαία ΔΗΚΚΙ, Νεολαία ΠΑΣΟΚ και ΟΝΝΕΔ και όλο το κείμενό της έχει ως εξής:

"Η "σύλληψη" του Αμπ. Οτσαλάν και η παράδοσή του στις τουρκικές αρχές, γεννά εύλογα ερωτηματικά τόσο για τους χειρισμούς και την εμπλοκή της κυβέρνησης, όσο και στις ευθύνες της στο όλο ζήτημα.

Η έμμεση ή άμεση υποταγή στα σχέδια των Αμερικάνων και της ΕΕ που θέλουν να φιμώσουν κάθε αγώνα για δημοκρατία, ελευθερία και υπεράσπιση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, αναδεικνύει την ανάγκη του αγώνα της ελληνικής νεολαίας ενάντια σε όσους συμπαρατάσσονται με τη βαρβαρότητα.

Καταδικάζουμε το σύνολο των χειρισμών της κυβέρνησης, που δείχνει ότι εύκολα απομακρύνεται από τις στοιχειώδεις πανανθρώπινες αξίες που όφειλε να υπερασπίζει.

Καταδικάζουμε τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό που στο όνομα της επιβολής των όρων της νέας τάξης πραγμάτων, οδηγεί τον Κουρδικό Λαό στον αφανισμό.

Καταδικάζουμε την ΕΕ γιατί έσβησε με τη στάση της τις παραδόσεις του ευρωπαϊκού πολιτισμού στο ζήτημα της υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Καταδικάζουμε την ηγεσία της Τουρκίας που προχωρά σε μια εθνική εκκαθάριση, παραβιάζοντας κάθε έννοια δημοκρατίας, διεθνούς δικαίου και ανθρώπινων δικαιωμάτων, την ίδια στιγμή που στο εσωτερικό της συγκροτείται μέρα τη μέρα ένα όλο και πιο ολοκληρωτικό καθεστώς που βιάζει τα δικαιώματα του τουρκικού λαού.

Καταδικάζουμε,τέλος, κάθε πράξη ρατσισμού και ξενοφοβίας που στόχο έχει τους Κούρδους που διαμένουν στη χώρα μας.

Απαιτούμε

  • Την άμεση απόδοση στον Οτσαλάν της ιδιότητας του πολιτικού κρατούμενου.
  • Την άμεση απελευθέρωση του Οτσαλάν και σύγκληση Διεθνούς Συνδιάσκεψης με θέμα την πολιτική επίλυση του Κουρδικού.
  • Εως τότε απαιτούμε τη συγκρότηση διεθνούς αντιπροσωπείας που θα εποπτεύει τις συνθήκες κράτησης του Οτσαλάν και την απόδοση της ιδιότητάς του ως πολιτικού κρατούμενου.
  • Την άμεση απελευθέρωση των Κούρδων κρατουμένων στην Ασφάλεια. Να μην απελαθεί κανείς.

Καλούμε την ελληνική νεολαία να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στον κουρδικό λαό.

Καλούμε σε συγκέντρωση την Πέμπτη, 18/2 6 μ.μ., στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου, τα γραφεία της ΕΕ και της τουρκικής πρεσβείας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ