Πέμπτη 18 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης

Τα βαθιά διεθνιστικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα ενός λαού, που η ίδια του η κυβέρνηση καταπάτησε βάναυσα, επέδειξαν χτες οι εργαζόμενοι της Πάτρας, συμμετέχοντας μαζικά και μαχητικά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ. Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, συγκεντρώθηκαν χτες εργαζόμενοι και φιλειρηνικοί πολίτες της πόλης για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο κουρδικό λαό και τον δεσμώτη ηγέτη του. Διακήρυξαν πως "δεν είναι τρομοκράτης ο κουρδικός λαός, είναι η νέα τάξη κι ο ιμπεριαλισμός", ξεκαθαρίζοντας πως "εχθρός δεν είναι ο τούρκικος λαός, ήταν και θα είναι ο ιμπεριαλισμός". Συμμετείχαν και πολλοί Κούρδοι οικονομικοί πρόσφυγες, που κρατώντας τις φωτογραφίες του ηγέτη τους φώναζαν για "Λευτεριά στο Κουρδιστάν, λευτεριά στον Οτσαλάν".

Στη συγκέντρωση μίλησε ο γραμματέας της ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως οι δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση Οτσαλάν "αναδεικνύουν τον αποκρουστικό και τρομοκρατικό ρόλο της νέας τάξης". Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση, τόσο για την άρνηση χορήγησης ασύλου στον Κούρδο ηγέτη, όσο και γιατί με δική της ευθύνη εκείνος βρίσκεται σήμερα δεσμώτης της Αγκυρας. Σημείωσε πως "η κυβέρνηση του "γιες μεν", του μεγάλου "ευχαριστώ" στους Αμερικάνους, των βουλκανιζατέρ, των "αγροτοδικείων", των εισαγγελέων, των ΜΑΤ και της τρομοκρατίας, του "κοινωνικού αυτοματισμού" και του αντικομμουνισμού υπακούει δουλικά στις ΗΠΑ και την ΕΕ, δίνει καθημερινά εξετάσεις στις εντολές του ιμπεριαλισμού, τα δίνει όλα για την εξυπηρέτηση των αμερικανοΝΑΤΟικών συμφερόντων στην περιοχή", χωρίς να έχει διδαχθεί τίποτα "από τον Ρ. Φεραίο, τον Θ. Κολοκοτρώνη, τον Αρη Βελουχιώτη, τον Ν. Μπελογιάννη και τους δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές της λευτεριάς του λαού μας". Ο γραμματέας της ΝΕ Αχαϊας αναφέρθηκε στη στάση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, τονίζοντας πως "αποκαλύφθηκε η υποκρισία των Ευρωπαίων ηγετών από τους συντηρητικούς, τους σοσιαλδημοκράτες, τους σοσιαλιστές, μέχρι τους νεοαριστερούς που δήθεν κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ υπακούουν στις εντολές του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, όταν απαγορεύουν σε έναν λαό να αγωνίζεται. Τώρα μιλάνε για "τίμια δίκη". Τι να δικάσουν; Εναν λαό που παλεύει για την αξιοπρέπεια του; Τον κατ' εξοχήν τρομοκράτη και δολοφόνο των λαών, τον ιμπεριαλισμό, ποιος θα τον δικάσει; Οι λαοί με την πάλη και την αλληλεγγύη τους". Ο Ν. Καραθανασόπουλος κατέληξε, σημειώνοντας ότι "σήμερα ο μόνος δρόμος είναι το μέτωπο, η πάλη για τη ρήξη με την ΕΕ και την έξοδο από το ΝΑΤΟ, η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια, η πάλη για μια άλλη εξουσία, την εξουσία του εργαζόμενου λαού που θ' ανοίξει τον δρόμο για το σοσιαλισμό. Αλληλεγγύη στον κουρδικό λαό. Ζήτω η αλληλεγγύη των λαών". Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μια μαχητική πορεία καταγγελίας στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

  • Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πάτρας, με ψήφισμά του, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον κουρδικό λαό, καταδικάζει "τους φονιάδες ιμπεριαλιστές και όλους τους συνεργάτες τους για το νέο έγκλημα που διέπραξαν" και ζητά την απελευθέρωση του Α. Οτσαλάν.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απλώνεται η συμπαράσταση (1999-03-17 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στον αγώνα του κουρδικού λαού (1999-03-13 00:00:00.0)
"Τρομοκράτης είναι ο ιμπεριαλισμός" (1999-02-27 00:00:00.0)
Ανακοινώσεις - ψηφίσματα διαμαρτυρίας (1999-02-20 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας του ΚΚΕ (1999-02-17 00:00:00.0)
Μη χαίρεστε... (1999-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ