Πέμπτη 18 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ζητά "πλήρη παρουσίαση στοιχείων"

"Δεν μπορώ να δεχτώ με τίποτα ότι η Ελλάς παρέδωσε τον Οτσαλάν", δήλωσε χτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, κατά τη διάρκεια της επιστροφής του από τη Βιέννη. Ταυτόχρονα, όμως, υποστήριξε ότι γι' αυτό το λόγο "πρέπει να υπάρξει πειστική αντίδραση, πλήρης παρουσίαση των γεγονότων. Κι αν υπάρχουν λανθασμένοι χειρισμοί, μπορεί να υπάρχουν". Την παραπάνω δήλωση ο Κ. Στεφανόπουλος την έκανε με αφορμή εκπομπές ξένων τηλεοπτικών καναλιών, κυρίως γαλλικών, που απέδιδαν στην Ελλάδα την ευθύνη για τη σύλληψη του Οτσαλάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίζεται ενοχλημένος και γιατί δεν ήταν ενημερωμένος για την υπόθεση Οτσαλάν. Αποκάλυψε, πάντως, ότι κατά τη διάρκεια του γεύματος που του παρέθεσε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Β. Κλίμα, θέλοντας να αντικρούσει παρόμοιες σκέψεις στους ομοτράπεζους, επανέλαβε τη γνωστή ρήση του Ελ. Βενιζέλου ότι "η Ελλάς είναι πολύ μικρή χώρα για να κάνει μια τόσο μεγάλη ατιμία".

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εχθρική διάθεση των Κούρδων απέναντι στην Ελλάδα, είπε πως "οι Κούρδοι είναι φυσικό ότι μας αποδίδουν ευθύνη, αφού κατέλαβαν τις ελληνικές πρεσβείες. Αλλά αυτή η παρεξήγηση πρέπει να λυθεί, όχι μόνο χάριν των σχέσεων μας με τους Κούρδους - αυτό είναι το λιγότερο - χάριν του ονόματος της Ελλάδος".

Χθες το απόγευμα ο Κ. Στεφανόπουλος κάλεσε τον Θ. Πάγκαλο και ενημερώθηκε για την υπόθεση Οτσαλάν.

Ο Κ. Καραμανλής

Στην ανικανότητα της κυβέρνησης να χειριστεί σημαντικά θέματα επικέντρωσε την κριτική του ο πρόεδρος της ΝΔ, με αφορμή την υπόθεση Οτσαλάν, ρίχνοντας όμως αισθητά τους τόνους σε σχέση με την προχθεσινή εμφάνισή του στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας του σε δήμους του Β' εκλογικής περιφέρειας Πειραιά, ο Κ. Καραμανλής απέφυγε στις ομιλίες του τις συχνές αναφορές στην υπόθεση Οτσαλάν, ενώ όταν το έκανε ήταν εμφανής η προσπάθειά του να πείσει ότι αυτός θα είναι καλύτερος διαχειριστής. Μιλώντας στο Ρέντη είπε πως "χθες (σσ προχθές) για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να χειριστεί σημαντικά θέματα και η χώρα υπέστη έναν πρωτοφανή διασυρμό. Σε σημείο μάλιστα όχι μόνο να μπούμε σε κινδύνους, αλλά να προσβληθεί σοβαρότατα και η τιμή της Ελλάδας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δε διαψεύδεται η ανάμειξη ξένων μυστικών υπηρεσιών (2003-06-04 00:00:00.0)
"Τρομοκράτες" ο Οτσαλάν και οι Κούρδοι! (1999-03-14 00:00:00.0)
Πίσω από τις προκλήσεις της Αγκυρας... (1999-03-05 00:00:00.0)
Ανησυχίες για κλιμάκωση (1999-02-17 00:00:00.0)
Τον παραδώσατε στην Τουρκία σε συνεργασία με τις ΗΠΑ (1999-02-17 00:00:00.0)
Εκβιασμοί και παιχνίδια σκοπιμότητας (1998-12-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ