Πέμπτη 18 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το αστέρι των ανθρώπων

"Οι απλοί άνθρωποι" του Αμερικανού σκηνοθέτη Χαλ Χάρτλεϊ, που θα παρουσιαστεί στις 23.35 από την ΕΤ-1, αποσπά απόψε το ενδιαφέρον του θεατή. Δυο αδέλφια αναζητούν τον πατέρα τους, που ζει από τη δεκαετία του '70 στην παρανομία. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης οι δυο νέοι, που είναι συνηθισμένοι, καθημερινοί, απλοί άνθρωποι, καβγαδίζουν, ερίζουν, ειρωνεύονται, χαστουκίζουν ο ένας τον άλλο, ομονοούν, διαφωνούν, ενώ την ίδια στιγμή γνωρίζουν διάφορους ιδιόρρυθμους ανθρώπους, ευθυμούν και δείχνουν με τον τρόπο τους πόσο προσκολλημένοι είναι στη ζωή. Ενα ποιητικό, ποιοτικό έργο, που φωτογραφίζει τον υπέροχο, λίγο αλλόκοτο, κόσμο του Χάρτλεϊ. Με τους Ρόμπερτ Μπερκ. Μάρτιν Ντόνοβαν, Κάρεν Σίλας.

Από την ΕΤ-3 στη 01.00 "Το μοναχικό κορίτσι" του Μπενουά Ζακό.

Μια νέα γυναίκα μένει έγκυος. Είναι πρωί, όταν πίνει τον καφέ της μαζί με το φίλο της, του κάνει την ανακοίνωση. Εκείνος τα χάνει, η κοπέλα φεύγει, πάει στου δουλιά της και προσπαθεί να καταλάβει τι θέλει να κάνει στη ζωή της. Είναι σε δίλημμα και η ταινία διαρκεί όσο και το δίλημμά της. Εξαιρετική η ερμηνεία της νεαρής ηθοποιού Βερζινί Λεντουαγέν.

Από το SEVEN X στις 21.00 "Το αστέρι του Βορρά" του Λουίς Μαλιστόουν. Βασισμένο στο εξαιρετικό θεατρικό έργο της Λίλιαν Χέλμαν και σε σενάριο δικό της, αφηγείται την αντίσταση ενός χωριού στη Σοβιετική Ενωση που αντιστέκεται με αξιοπρέπεια στους ναζί. Πρόκειται για μια εξαιρετική ταινία. Με τους: Φάλρεϊ Γκρέιντζερ, Εριχ Φον Στροχάιμ, Αν Μπάξτερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ