Παρασκευή 19 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο... αθώος

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ υπήρχε και κάποιος αθώος στην όλη υπόθεση, με την παράδοση στην Τουρκία του Κούρδου ηγέτη. Πολλοί οι ανεύθυνοι, ακόμα περισσότεροι οι ανίκανοι και πλήθος οι ασυνείδητοι. Πλην όμως υπήρχε, ένας που ήταν θύμα στην όλη ιστορία, που εξαπατήθηκε και ξεγελάστηκε...

***

Ποιος; Μα ποιος άλλος από τον pρωθυπουργό της χώρας ο οποίος δικαίως αναγκάστηκε χθες να "παραιτήσει" τρεις υπουργούς που εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα και προέβησαν σε λανθασμένες ενέργειες.

***

Προφανώς ολόκληρη η κυβέρνηση και οι διεθνείς παράγοντες, ακόμα και η ΜΙΤ και η tουρκική κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκαν τη διήμερη ασθένεια του... "παράγοντα σταθερότητας" της περιοχής και έκαναν ό,τι ήθελαν. Ομως επανέκαμψε ο πρωθυπουργός και τακτοποίησε τα πράγματα.

***

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ που δίνει η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, είναι πραγματική "λυκοφωλιά". Ο ένας καρφώνει τον άλλον, όλοι προσπαθούν να μεταθέσουν τις ευθύνες στις πλάτες των "συντρόφων" τους και φυσικά σ' αυτή την κόντρα... όλα επιτρέπονται.

***

Να είστε βέβαιοι ότι οι επόμενες μέρες θα είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικές για πολλά πράγματα και η Καθαρή Δευτέρα που έρχεται, μόνο... Καθαρή δε θα είναι.

***

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, με τις διαβεβαιώσεις Ετσεβίτ για δίκαιη δίκη και ανθρώπινες συνθήκες κράτησης.... μας καθησύχασε. Δεν πρόλαβε να μπει στο αεροπλάνο ο Οτσαλάν και τον είχαν ήδη ναρκωμένο και... "έτοιμο" να πει αυτά που πρέπει.

***

Διάφοροι υποκριτές Ευρωπαίοι, φυσικά τις επόμενες μέρες θα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν υποτίθεται τα δικαιώματα αυτά, στον "Απο". Πλην όμως δεν είναι τόσο εύκολο να ξεχαστούν οι δικές τους ευθύνες για την κατάσταση. Και δε θα ξεχαστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ