Παρασκευή 19 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι έλεγε την Τρίτη το βράδυ

"Ολοι οι Ελληνες, αλλά και η διεθνής κοινή γνώμη πρέπει να γνωρίζουν όλη την αλήθεια, για το ζήτημα του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν...

... Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης, για το κουρδικό ζήτημα ήταν πάντοτε κρυστάλλινα διαυγής...

... Από όσα ήδη είπα, είναι νομίζω φανερό ότι η Ελλάδα έπραξε στο ακέραιο το καθήκον της:

  • Από τη μια μεριά, διαφυλάξαμε τα καίρια και ουσιώδη ζωτικά εθνικά μας συμφέροντα.
  • Από την άλλη μεριά, δείξαμε έμπρακτα την ανθρωπιστική μας αλληλεγγύη, ευθύνη και ευαισθησία, την ώρα που όλοι ακολουθούσαν την τακτική της αποστασιοποίησης...

... Ας αφήσουν τους Τούρκους να θερίσουν όσα έσπειραν.

Εμείς είμαστε καθαροί στις θέσεις μας και στις πράξεις μας. Κάναμε το χρέος μας με τον καλύτερο τρόπο, απέναντι στην Ελλάδα και τα συμφέροντά της, απέναντι στο κουρδικό ζήτημα και τον ίδιο τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Αλλοι έχουν το πρόβλημα και πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Οχι εμείς".

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά αποσπάσματα είναι από τη γραπτή δήλωση του Κ. Σημίτη, που μοιράστηκε την Τρίτη, αργά το βράδυ, σε όλα τα ΜΜΕ και αφού η κυβέρνηση είχε δεχτεί την καταιγιστική κριτική, τόσο των ΜΜΕ, όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης κι ενώ, δυνάμωνε συνεχώς η λαϊκή κατακραυγή.

Πουθενά δεν αναφέρεται το παραμικρό, στη δήλωση αυτή, έστω περί τυχόν παραλείψεων. Πουθενά δε λέγεται ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δε γνώριζε τα πάντα, γύρω από την υπόθεση Οτσαλάν. Το αντίθετο, μάλιστα, καλύπτει πλήρως όλα όσα έκαναν οι υπουργοί της κυβέρνησης και ούτε λίγο ούτε πολύ τους συγχαίρει δημοσίως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ