Παρασκευή 19 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Αμεση απελευθέρωση του πολιτικού κρατούμενου Οτσαλάν

Σύσκεψη μαζικών φορέων για την οργάνωση της αλληλεγγύης πραγματοποιείται σήμερα στα γραφεία της ΠΟΛ

Πρωτοβουλία συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό και τον ηγέτη του Αμπ. Οτσαλάν αναλαμβάνουν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλώντας σε κοινή σύσκεψη μαζικές οργανώσεις της χώρας μας, προκειμένου να συντονιστεί με τον καλύτερο τρόπο η αλληλεγγύη τους.

Η σύσκεψη αυτή πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή στις 10.00πμ στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, στην Κάνιγγος 27, 5ος όροφος.

Εξάλλου, η ΕΕΔΥΕ με Δελτίο Τύπου της και εκ μέρους του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης,απευθύνει επείγουσα έκκληση προς τα κινήματα ειρήνης με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις που αφορούν στη σύλληψη του Κούρδου ηγέτη.

Με την έκκληση αυτή ζητά άμεσα να κινητοποιηθεί η διεθνής κοινή γνώμη και πριν απ' όλα τα κινήματα ειρήνης, για:

  • Να καταγγείλουν την προσπάθεια που επιχειρείται, από τη Νέα τάξη Πραγμάτων, ο αγώνας των λαών να θεωρείται "τρομοκρατία".
  • Να καταγγείλουν την άρνηση των χωρών της ΕΕ παρά τις δεσμεύσεις από διεθνείς κανόνες και συνθήκες να εφαρμόσουν ένα στοιχειώδες ανθρωπιστικό, δημοκρατικό μέτρο και να δώσουν πολιτικό άσυλο στον Κούρδο ηγέτη Οτσαλάν, που αποτελεί ντροπή και πράξη απαράδεκτη και που είχε σαν συνέπεια να πέσει στα χέρια των τουρκικών αρχών.
  • Να καταγγείλουν τη σύλληψή του.
  • Να απαιτήσουν να χαρακτηριστεί ο Οτσαλάν πολιτικός κρατούμενος. Μέχρι τότε να ασκηθεί πίεση και να συγκροτηθεί διεθνής αντιπροσωπεία που θα εποπτεύσει τις συνθήκες κράτησής του.
  • Να ζητήσουν την απελευθέρωσή του και τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για την πολιτική επίλυση του κουρδικού προβλήματος.

Και η ΕΕΔΥΕ, καταλήγει εκτιμώντας ότι "η διεθνής κοινή γνώμη και τα κινήματα ειρήνης έχουν υποχρέωση να αντισταθούν στην προωθούμενη από τους ιμπεριαλιστές πολιτική της τρομοκρατίας απέναντι στους λαούς. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει δεκτό οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να δρουν ασύδοτα και ανάλογα με τα συμφέροντά τους να στέλνουν στη σφαγή ολόκληρους λαούς. Να καθορίζουν αυθαίρετα τι είναι δίκαιο και τι άδικο.

Η ΕΕΔΥΕ, σαν συντονιστής Ευρώπης του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, καλεί όλες τις Επιτροπές Ειρήνης της Ευρώπης να κινητοποιηθούν με όλους τους τρόπους. Να επιδώσουν διαμαρτυρίες στις κυβερνήσεις τους, στην τουρκική πρεσβεία, στην πρεσβεία των ΗΠΑ και στον ΟΗΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ