Παρασκευή 19 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΙ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Ξεχειλίζει η αγανάκτηση

Ανάστατοι είναι οι φορείς της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την κατάληξη που είχε το "θέμα Οτσαλάν".

  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης εκφράζει την έντονη αγανάκτηση του λαού της πόλης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης που οδήγησαν στην παράδοση του Αμπ. Οτσαλάν στην Τουρκία. Οι ολέθριοι αυτοί χειρισμοί έστρεψαν εναντίον της χώρας το κουρδικό έθνος, τονίζεται και καλούνται οι Ελληνες ευρωβουλευτές να αναδείξουν το κουρδικό πρόβλημα, να ζητήσουν τη διεθνή κινητοποίηση υπέρ των κουρδικών δικαιωμάτων. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον κουρδικό λαό και αποδοκιμάζουμε την πολιτική του "φρόνιμου συμμάχου" που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση, τονίζεται στο ψήφισμα.
  • Ανάλογο ψήφισμα εξέδωσε και ο Δήμος Πέτρας Λέσβου, ο οποίος καλεί την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΤΕΔΚ, τον νομάρχη και το ΝΣ να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη.
  • Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Κυκλάδων τονίζει πως: Η "σοσιαλιστική" Ευρωπαϊκή Ενωση και οι "αριστεροί - σοσιαλιστές" πρωθυπουργοί της όχι μόνον δεν προστάτεψαν τον αγωνιστή Κούρδο ηγέτη Αμπ. Οτσαλάν, αλλά με προκλητικό και οδυνηρό τρόπο τον παρέδωσαν στην Τουρκία... Το "σοσιαλιστικό" ΠΑΣΟΚ συνήργησε να παραδοθεί ο Οτσαλάν στην Τουρκία. Οι Αμερικανοί, η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι κάθε λογής "σοσιαλοαριστεροί" ηγέτες δε θα μπορέσουν να κάμψουν τον αγώνα των λαών που αντιστέκονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Καλούμε το Νομαρχιακό Συμβούλιο, τα Επαρχιακά Συμβούλια και τους φορείς των ΟΤΑ (Δήμοι και Κοινότητες) να εκφράσουν και να καταδικάσουν με αποφάσεις τους την παράδοση του Κούρδου ηγέτη και να ζητήσουν την άμεση απελευθέρωση του.
  • Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ) Αχαϊας χαρακτηρίζει επαίσχυντη πολιτικής κτηνωδίας απέναντι στο κουρδικό λαό που αγωνίζεται, την παράδοση του Α. Οτσαλάν στην Τουρκία. Η ΝΑΣ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον κουρδικό λαό και δηλώνει πως θα πρωτοστατήσει στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ώστε να παρθούν πρωτοβουλίες για λευτεριά στον Οτσαλάν και τα δικαιώματα των Κούρδων.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων εκφράζει τη λύπη, απογοήτευση, την αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία του κερκυραϊκού λαού για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και την παράδοση του Οτσαλάν στην Τουρκία. Εκτός των άλλων εγκρίνει την καταβολή του συμβολικού ποσού του ενός εκατομμυρίου (1.000.000) δραχμών στον πρόεδρο του εξόριστου Κοινοβουλίου των Κούρδων.
  • Ο Δήμος Περάματος, με ψήφισμά του Δημοτικού Συμβουλίου που εγκρίθηκε ομόφωνα, χαρακτηρίζει εγκληματική την ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στον Α. Οτσαλάν και τον Κουρδικό λαό. Στο ψήφισμα σημειώνεται ότι προετοιμάστηκε η παράδοση του Κούρδου αγωνιστή στην τουρκική κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, καταδικάζεται η στάση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ. "Καλούμε όλους τους φορείς, τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κάθε πολίτη με ευαισθησία και ανθρωπιά να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον κουρδικό λαό και να στηρίξουν τον απελευθερωτικό του αγώνα", καταλήγει το ψήφισμα.
  • Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης Θεσσαλονίκη Αντεπίθεση Τώρα σε ανακοίνωσή του, που αναφέρεται στις εξελίξεις σχετικά με τη σύλληψη του Οτσαλάν, τονίζει: "Οργή και αγανάκτηση προκάλεσαν σε όλους τους συμπολίτες μας οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε σχέση με τη σύλληψη του Οτσαλάν. Με βάση τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις, τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, η Δημοτική Παράταξη "Θεσσαλονίκη - Αντεπίθεση Τώρα", με επιστολή της προς τον Δήμαρχο, κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ζητά την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων γύρω από το ζήτημα, την καταδίκη τέτοιων πρακτικών που εμπλέκουν τη χώρα μας στους διωγμούς του κουρδικού λαού, καθώς και την έκφραση αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό".
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου εκφράζει την οργή και αγανάκτησή του για τη σύλληψη του Οτσαλάν. Απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση και πλήρη ενημέρωση του ελληνικού λαού για τα γεγονότα που οδήγησαν στη σύλληψη του Κούρδου ηγέτη. Ζητάει την παρέμβαση όλων των διεθνών οργανισμών και οργανώσεων για τη ζωή του Οτσαλάν που βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.
  • Με δήλωσή τους, επίσης, καταγγέλλουν την "κατάπτυστη και βρωμερή κυβερνητική ενέργεια παράδοσης του Οτσαλάν στους ΝΑΤΟικούς δημίους της Αγκυρας" ο Νίκος Παπακωνσταντίνου,επικεφαλής της "Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου", ο Δημήτρης Αυγερόπουλος,επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Ανθρώπινη Πόλη" Αγίας Παρασκευής, ο Χρήστος Κορτζίδης,επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας" Ελληνικού, ο Νίκος Καραβασίλης,επικεφαλής της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" Αγίας Βαρβάρας, ο Κυριάκος Κανελλόπουλος,επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας" Ηλιούπολης και ο Μιχάλης Σελέκος,επικεφαλής της "Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης" Χαϊδαρίου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν είμαστε προτεκτοράτο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ (1999-03-10 00:00:00.0)
Ψηφίσματα συμπαράστασης από παντού (1999-03-03 00:00:00.0)
Στο πλευρό των Κούρδων νομαρχίες, δήμοι, και κοινότητες (1999-02-24 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν την εγκληματική στάση κυβέρνησης - ιμπεριαλιστών (1999-02-24 00:00:00.0)
Ενέργεια εθνικού εξευτελισμού και υποτέλειας (1999-02-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1999-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ