Παρασκευή 19 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι εργαζόμενοι να βγουν μπροστά

Κοινή δήλωση - καταγγελία των εκπροσώπων των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΕΣΑΚ και "Αυτόνομης Παρέμβασης" στη ΓΣΕΕ, για το αποτρόπαιο έγκλημα

Με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση οι Ελληνες εργαζόμενοι της χώρας παρακολουθούν τα νέα στοιχεία, που συνεχώς έρχονται στη δημοσιότητα και αφορούν την υπόθεση Οτσαλάν - υπογραμμίζουν με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι επικεφαλής των τριών συνδυασμών στη ΓΣΕΕ Μαυρίκος Γιώργος (ΕΣΑΚ), Μανώλης Γιάννης (ΔΑΚΕ), Καλύβης Αλέκος (Αυτόνομη Παρέμβαση) και συνεχίζουν: "Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που παρέδωσε στην αιχμαλωσία τον Κούρδο ηγέτη Α. Οτσαλάν. Οι εργατοϋπάλληλοι της πατρίδας μας με το φιλότιμο και την περηφάνια που τους διακρίνει, λυπούνται και ντρέπονται για τα όσα αυτές τις ημέρες παρακολουθούν και διαβάζουν. Αραγε τέτοια υποτελή κυβέρνηση, με τέτοιο πρωθυπουργό τού "ευχαριστούμε τις ΗΠΑ" της συνδιαλλαγής στο Κυπριακό, της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής και των σικέ κοινωνικών διαλόγων ποια συμφέροντα τη στηρίζουν; 'Η μήπως νομίζει ο κ. πρωθυπουργός ότι εξαγνίζεται ο ίδιος και εκτονώνει την αγανάκτηση με τις παραιτήσεις των τριών υπουργών;

Καταγγέλλουμε την υποκρισία των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που κατατάσσουν τα κινήματα, άλλοτε σαν κινήματα αυτοδιάθεσης και αυτονομίας και άλλοτε σαν τρομοκρατικές ομάδες, ενώ με τη στάση τους υποδαυλίζουν και ενισχύουν την αδιαλλαξία και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της τουρκικής ηγεσίας.

Απαιτούμε:

Αμεσα μέτρα προστασίας της ζωής του Κούρδου ηγέτη και αξιώνουμε να υπάρξει δυνατότητα σε διεθνείς παρατηρητές να εξετάσουν τους όρους και τις συνθήκες κράτησής του.

Να υπάρξουν διεθνείς εγγυήσεις και κινητοποιήσεις για να αποφευχθεί μια δίκη - παρωδία του Κούρδου ηγέτη.

Να πραγματοποιηθεί διεθνής διάσκεψη για το κουρδικό πρόβλημα για εξεύρεση δίκαιης λύσης.

Να αναλάβουν δράση και συντονισμό τα συνδικάτα της Βαλκανικής και της Ευρώπης.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στον κουρδικό λαό και να απαιτήσουν ν' απελευθερωθεί ο Οτσαλάν και να λυθεί το κουρδικό πρόβλημα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, που και αυτές τις σημαντικές στιγμές στηρίζει άκριτα την κυβέρνηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ