Παρασκευή 19 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαύρο χιούμορ από τον Τούρκο ΥΠΕΞ

Η Τουρκία, μέσω του υπουργού της Εξωτερικών, έκφρασε χτες την άποψη ότι η παραίτηση του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου για κακό χειρισμό της υπόθεσης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, είναι καλά νέα για την Ελλάδα. "Πιστεύω ότι ένα καλό πράγμα συνέβη για την Ελλάδα κι έτσι θα σταματήσει τη βαθιά ανάμειξή της στην τρομοκρατία", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ισμαϊλ Τζεμ στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV από την Πράγα όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

"Πιστεύω ότι αυτό μπορεί να είναι το τέλος της υποστήριξης και της ενθάρρυνσης της τρομοκρατίας από ορισμένους Ελληνες πολιτικούς", δήλωσε ο Τζεμ.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Ι. Τζεμ κάνει "μαύρο χιούμορ" λέγοντας ότι "όποτε πρωθυπουργός στην Τουρκία είναι ο Μπουλέντ Ετσεβίτ, σημειώνονται στην Ελλάδα θετικές εξελίξεις. Το 1974, εξαιτίας εξελίξεων οι οποίες κατά μεγάλο μέρος οφείλονταν στον τότε πρωθυπουργό Ετσεβίτ, είχε διευκολυνθεί η μετάβαση της Ελλάδας από καθεστώς δικτατορίας στη δημοκρατία". (Σημ: Ο Ι. Τζεμ αναφέρεται στην εισβολή και κατοχή μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενός ανεξάρτητου κράτους - μέλους των ΗΕ και στη δολοφονία χιλιάδων Κυπρίων και Ελλήνων στρατιωτών).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ