Παρασκευή 19 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερευνάται η εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κινήθηκε αυτεπαγγέλτως για την υπόθεση Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ανάβοντας το "πράσινο φως", όσον αφορά τη διερεύνησή της μέσω της δικαστικής οδού. Βέβαια, η πρωτοβουλία αυτή αρχίζει και τελειώνει με τον έλεγχο ενεργειών μη πολιτικών προσώπων και τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών στα πρόσωπα αυτά, αφού, όπως είναι γνωστό, για τις πράξεις των πολιτικών αρμόδιο να αποφασίσει είναι το Κοινοβούλιο της χώρας.

Ειδικότερα, χτες το μεσημέρι, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Γ. Κολιοκώστας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα, την οποία ανέθεσε στον εισαγγελέα Βασ. Πλιότα, σχετικά με τη μεταφορά του Κούρδου ηγέτη στην Ελλάδα και τη διευκόλυνση που του παρασχέθηκε κατά τις ημέρες της εδώ παραμονής του χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης. Η έρευνα, δηλαδή, θα εστιαστεί στη διαπίστωση των παράνομων πράξεων που τελέστηκαν κατά την πρώτη φάση της "εθνικής ντροπής", στο ελληνικό έδαφος, από μη μέλη της κυβέρνησης και εν αγνοία της (όπως, τουλάχιστον, η ίδια υποστηρίζει) και όχι στη μεταχείριση που επιφυλάχτηκε στον "Απο" κατά τη δωδεκαήμερη φιλοξενία του στην πρεσβευτική κατοικία στην Κένυα και στην παράδοσή του, τελικά, στους Τούρκους πράκτορες της ΜΙΤ.

Από τα στοιχεία που, ήδη, έχουν δημοσιευτεί, φαίνεται ότι ο Οτσαλάν έφθασε κρυφά στη χώρα μας, με πρωτοβουλία του ναυάρχου εν αποστρατεία Αντ. Ναξάκη και με αεροσκάφος Ελληνα επιχειρηματία (ακούγεται το όνομα του Ν. Στεριόπουλου). Αμέσως τον παρέλαβε κλιμάκιο απόστρατων αξιωματικών της ΕΥΠ, με επικεφαλής τον αρχηγό της, αντιπτέραρχο ε.α. Χαρ. Σταυρακάκη, ενώ φιλοξενήθηκε σε διάφορα σπίτια, μεταξύ των οποίων του Αντ. Ναξάκη και της Βούλας Δαμιανάκου.

  • Με μηνυτήρια αναφορά του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο "Πανελλήνιος Σύνδεσμος Απόστρατων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας" ζητά να διερευνηθεί το θέμα Οτσαλάν και να καταλογιστούν τυχόν ευθύνες "στους υπευθύνους και δημιουργούς της προκύψασας ντροπής, η οποία θα βαρύνει το ελληνικό έθνος αενάως".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ