Παρασκευή 19 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΔΑΠ
Βάζει χαράτσια για να πουληθεί πιο εύκολα

Ο Μ. Κωστόπουλος κατήγγειλε την τακτική της ΕΥΔΑΠ, που κόβει το νερό σε δήμους, με απώτερο σκοπό να υφαρπάξει τα δημοτικά δίκτυα ύδρευσης

Την εξοργιστική πρακτική της ΕΥΔΑΠ να αφήσει χωρίς νερό τους 9.500 κατοίκους της Λούτσας με τη δικαιολογία χρεών του δήμου προς αυτήν, κατήγγειλε χτες με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος, τονίζοντας ότι η τακτική αυτή αποσκοπεί στο να αποσπάσει η ΕΥΔΑΠ από τους δήμους τα δημοτικά δίκτυα ύδρευσης για να γίνει ελκυστική και να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίησή της.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Χ. Βερελής στην απάντησή του έριξε το βάρος στους δήμους, λέγοντας ότι κάποιοι από αυτούς θεωρούν ότι "έχουν δικαίωμα να μην αποδίδουν στην ΕΥΔΑΠ τα ποσά που οφείλουν, ενώ τιμολογούν το νερό σε πολλαπλάσια τιμή από αυτήν της ΕΥΔΑΠ". Οσον αφορά τη Λούτσα είπε ότι το χρέος του έχει φτάσει σε ένα υπερβολικό ύψος (200 εκατομ. δρχ.) και παρ' όλες τις προσπάθειες της εταιρίας δεν έδειξε διάθεση για "λογική συζήτηση".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ στην τοποθέτησή του ότι η ΕΥΔΑΠ κλείνει τώρα την κάνουλα, επειδή όπως λέει και η ΕΤΕΒΑ ενόψει της μετοχοποίησης της ΕΥΔΑΠ επιβάλλεται να ρυθμιστούν οριστικά οι παλιές οφειλές των ΟΤΑ, για να θεσμοθετηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέψει στην ΕΥΔΑΠ να λαμβάνει μέτρα για την είσπραξη των τυχόν απαιτήσεών της από τους ΟΤΑ".

Βάζει πλώρη, είπε, η ΕΥΔΑΠ με τις πλάτες της κυβέρνησης, ώστε όλα τα δημοτικά δίκτυα να περιέλθουν σε αυτήν, ώστε να έχει ένα γερό πακέτο στα χέρια της και με αυτό το αβαντάζ να πάει στο χρηματιστήριο και τους ιδιώτες. Πρέπει, τόνισε, οι δημότες να επαγρυπνούν, γιατί με το μυαλό που κουβαλάνε κάποιοι με την κατεύθυνση της φιλελευθεροποίησης "δεν ξέρω αν θα πίνουμε αύριο καλό νερό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ