Παρασκευή 19 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποφασισμένοι να πάρουν τα λεφτά τους

Με τη συνέχιση του αποκλεισμού του εργοταξίου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα και άλλες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι αντιδρούν στον χρόνιο εμπαιγμό

Την τέταρτη μέρα των κινητοποιήσεων διάνυσαν χτες οι εκατοντάδες μεταλλεργάτες, οικοδόμοι και άλλοι εργαζόμενοι, που απασχολούνται στο εργοτάξιο φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα. Οι εργαζόμενοι που έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό της εισόδου του εργοταξίου, απαιτούν να σταματήσει ο εμπαιγμός σε βάρος τους και να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα.

Στο μεταξύ, προχτές το απόγευμα, κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Παπαφιλίππου κάλεσε σε συνάντηση τους εκπροσώπους των εργαζομένων, του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και του Συνδικάτου Οικοδόμων Μεγάρων,όπου και δεσμεύτηκε ότι η ΔΕΠΑ αναλαμβάνει την ευθύνη τα όποια χρήματα οφείλονται στην Τεχνική Ενωση (κατασκευάστρια εταιρία) και πρόκειται να εισπραχθούν, να αποδίδονται άμεσα για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Επειδή το επόμενο διάστημα ένα μεγάλου μέρος του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ δεσμεύτηκε ότι σε πιθανή απομάκρυνση εργαζομένων από το έργο, θα καταβάλλονται οι αποζημιώσεις και οι όποιες οφειλές. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι η ΔΕΠΑ θα κάνει προσπάθειες, για να πληρωθούν σήμερα οι εργαζόμενοι (δεδουλευμένα Γενάρη, διαφορές αδείας του '98, οδοιπορικά και έξοδα διαμονής για τους εργαζόμενους από την επαρχία). Στο αίτημα του διευθύνοντος συμβούλου να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, η αντιπροσωπεία των εργαζομένων ξεκαθάρισε ότι επειδή υποσχέσεις έχουν δοθεί πολλές φορές στο παρελθόν, η διακοπή ή η συνέχιση των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί μέσα από τις συνελεύσεις.

Παράλληλα, χτες το πρωί, αντιπροσωπεία των εργαζομένων, μαζί με συνδικαλιστές του συνδικάτου Μετάλλου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας. Οι συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν ότι απαιτείται ο υφυπουργός Χρ. Πρωτόπαππας, να σταματήσει να κωφεύει και να πάρει τις ευθύνες του απέναντι στους εκατοντάδες εργαζόμενους. Απαίτησαν ο υφυπουργός να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΔΕΠΑ και της Τεχνικής Ενωσης και να παρέμβει, ώστε να λυθούν τα προβλήματα. Τέλος, δήλωσαν ότι αν δεν καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα, σήμερα θα προχωρήσουν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ