Παρασκευή 19 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αναγκαία η αλλαγή πορείας για το ΕΚΘ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

"Από τον απολογισμό δράσης που παρουσιάζει η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το 26ο Συνέδριο του ΕΚΘ, απουσιάζει ο πολιτικός στόχος, που θα συνέγειρε την εργατική τάξη στην κατεύθυνση της ρήξης με τις κεντρικές επιλογές της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ". Αυτό τόνισαν μιλώντας στο Γενικό Συμβούλιο του ΕΚΘ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, τα στελέχη της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ, πρόσθεσαν, πέρα από τις φραστικές αντιπαραθέσεις, δεν προχώρησε στην έμπρακτη καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

"Χρειάζεται μια άλλη πορεία με στόχο την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική, αγωνιστική κατεύθυνση", τόνισε ο γραμματέας του ΕΚΘ Θ. Κυριακίδης και ζήτησε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης να πάρει πρωτοβουλίες συντονισμού δράσης για τη διεκδίκηση παραγωγικής ανάπτυξης του νομού, αντίστασης στο νόμο διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, σύσκεψη με σωματεία για στήριξη διεκδικήσεών τους, καθώς και πρωτοβουλίες για τη δημιουργία προϋποθέσεων στήριξης των αγώνων των αγροτών, των μαθητών, του κινήματος ειρήνης κλπ.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Π. Αβραμόπουλος, εξαπέλυσε ευθεία και σε μερικές περιπτώσεις προσωπική επίθεση κατά αντιπροσώπων της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από την αίθουσα διαμαρτυρόμενα τα στελέχη της παράταξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ