Παρασκευή 19 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

(λ9

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ, ο αδελφός του Μιχάλης Καλούδης προσφέρει, μέσω της ΚΟ Κορυδαλλού, 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

***

Σήμερα, 19 Φλεβάρη, κλείνει ένας χρόνος από το θάνατο της αγωνίστριας ΑΝΝΑΣ ΚΟΛΟΖΩΦ.

Στη μνήμη της και αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, στο "Ριζοσπάστη", τον καθημερινό της σύντροφο για την Οικονομική Εξόρμηση για τις Ευρωεκλογές 80.000 δρχ.

Τα παιδιά της Τέρψη - Ορέστης - Δημήτρης

* * *

Στη μνήμη του δημοσιογράφου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Οθωνα Καμπάνη,η κόρη του Λόλα Καμπάνη - Κίτσου προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ του "Ρ", 10.000 δρχ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ο Οθωνας Καμπάνης πήρε δραστήρια μέρος στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα στον τομέα του παράνομου Τύπου και στην περίοδο της μεταπολίτευσης, για λίγο, επίσης, είχε εργαστεί στο "Ρ" σαν αρχισυντάκτης.

***

Για την επέτειο των 80χρονων του ΚΚΕ και στη μνήμη των αξέχαστων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΔΡΕΑ και ΕΥΔΟΚΙΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, καθώς και στη μνήμη της θείας ΑΝΝΑΣ ΜΑΡΓΙΟΛΕΝΗ και των ΒΑΓΓΕΛΗ και ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΤΟΥ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50.000 δρχ.

Οι οικογένειες Παπαντωνίου και Σταματάτου

* * *

Η ΚΛΕΙΩ Μαραγκάκη - ΤΣΑΜΠΑΖΗ πέθανε στις 8 Φλεβάρη 1992. Οπως κάθε χρόνο, για μνημόσυνό της, δώσαμε ένα γεύμα στην Εστία σίτισης των απόρων της ενορίας μας του Αγίου Αρτεμίου. Και στη μνήμη της ως αγωνίστριας αυτής και του αδελφού της ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ,που πέθανε πρόσφατα, προσφέρουμε: Ο σύζυγος Λάζαρος Τσαμπαζής 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, η κόρη μας Κία 15.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές και ο αδελφός της Τάκης Μαραγκάκης 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Γούβας.

* * *

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΤΣΟΚΟΛΟΣ γεννήθηκε το 1915 στο Σταυροχώρι Αχαϊας. Εφηβος εντάχθηκε στο προοδευτικό κίνημα και στην Κατοχή ήταν δραστήριος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ. Για την πατριωτική δράση του διώχτηκε, βασανίστηκε και εξορίστηκε.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Ζωή προσφέρει 30.000 δρχ. στο Παράρτημα Αχαϊας της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μου ΑΛΕΚΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ,δικηγόρου, βετεράνου κομμουνιστή, των αξέχαστων θείων μου, μόνιμων αξιωματικών και ΕΛΑΣιτών ΓΙΩΡΓΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ και ΣΤΑΘΗ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ,των αντιστασιακών εξαδέλφων μου ΣΟΦΟΚΛΗ και ΓΙΩΡΓΗ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ,του αδελφικού φίλου μου ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,κομμουνιστή, καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, που αφιέρωσαν ολόκληρη τη ζωή τους στον αγώνα για τα ωραία ιδανικά του σοσιαλισμού και της ανεξαρτησίας της πατρίδας, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, 100.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

Λιλίκα Ανθούλη - Βασιλάκη

* * *

Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του αγαπημένου φίλου μου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΑΜΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, φαρμακοποιού, που πέθανε στις 17 Φλεβάρη 1999, σε ηλικία 49 χρόνων, από βαριά και ανίατη αρρώστια. Γεννήθηκε στη Σκόπελο το 1950, από αγρότες γονείς. Εφηβος ασπάστηκε τις ιδέες του κομμουνισμού και από φοιτητής οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Για πολλά χρόνια, ήταν στέλεχος στην ΚΟ Καλλιθέας των ΕΒΕ φαρμακοποιών.

Αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρω στην ΚΟΒ Εργατών Δήμου Καλλιθέας 10.000 δρχ.

Δημήτριος Αθανασάκης, γραμματέας της ΚΟΒ Εργατών Δήμου Καλλιθέας

* * *

Ο αντιστασιακός Γεώργιος Βάγιας προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Αλίμου, 15.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές, στη μνήμη του αδελφού του ΚΩΣΤΑ ΒΑΓΙΑ, αντάρτη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, της αδελφής του ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ Βάγια - ΚΑΡΙΑΚΛΗ,μέλους του ΚΚΕ, καθώς και στη μνήμη των εξαδέλφων του ΘΑΝΑΣΗ και ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΓΙΑ, ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και του συμπατριώτη του ΜΑΡΚΟΥ ΔΕΔΕ,επίσης αντάρτη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, που καταδικάστηκε εφτά φορές σε θάνατο και εκτελέστηκε στην Τρίπολη.

* * *

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ,που μας άφησε πριν από 2 χρόνια στις 19 Φλεβάρη, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Φάρου Νέας Σμύρνης, 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Βιργινία Κόκκινου

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ, από τη Χώρα Τριφυλλίας, προσφέρω στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση των Ευρωεκλογών 20.000 δρχ., μέσω Αχτίδας Δημοσίων Υπαλλήλων της ΚΟΑ.

Η συντρόφισσά του Στέλλα Πουλακίδα

* * *

Στη μνήμη του ΑΝΤΡΕΑ ΓΙΑΝΝΙΡΗ, που έφυγε τόσο τραγικά, καθώς και στη μνήμη όλων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης 1941 - 1949 και για τις ευρωεκλογές, προσφέρω στη ΝΕ Ηλείας 10.000 δρχ., 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 5.000 δρχ. στο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Πύργου.

Λάμπης Αλεξανδρόπουλος

Πύργος Ηλείας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ