Πέμπτη 25 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα ... περίεργα

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ, που συμφωνήσαμε με τους Σέρβους - σύμμαχο χώρα, κατά δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών - ότι δεν πρόκειται να έχουμε την παραμικρή στρατιωτική ανάμειξη στο Κόσσοβο χωρίς την έγκρισή τους.

***

Μόνο ...28.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ θα περάσουν από τη Θεσσαλονίκη για την περιοχή (χωρίς να υπάρχει συμφωνία Σέρβων - Αλβανών μέχρι στιγμής), ενώ κι εμείς θα βάλουμε τον οβολό μας, μ' ένα τάγμα υποστήριξης.

***

Χώρια, οι πολύμορφες και γνωστές και από άλλες φορές (π.χ. Βοσνία) διευκολύνσεις, που παρέχουμε.

*********

ΦΑΙΝΕΤΑΙ, συνεχίζουν να του αρέσουν οι ...μυστικές επιχειρήσεις του Πάγκαλου, που ακόμα δεν έβαλε μυαλό. Πήγε χτες και κατέθεσε μυστικά στους εισαγγελείς, που ασχολούνται με την ιστορία Οτσαλάν. Ομως, και πάλι μαθεύτηκε την επόμενη μέρα...

***

ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΝΙΚΩΣ η εντύπωση ότι αυτοί εκεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι έξυπνοι άνθρωποι. "Γιάπηδες" με σπουδές, κοστούμια και γραβάτες, γνώστες της αγοράς, έτοιμοι να εκτιμήσουν σε χρόνο μηδέν την κατάσταση και να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για μεγάλα ποσά....

***

Προκύπτει, λοιπόν, το αφελές ερώτημα, γιατί όλοι αυτοί κάθονται και ακούνε τον Σημίτη και συνολικότερα ό,τι γίνεται μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Με αποτέλεσμα, τη μια μέρα να "φουντάρουν" οι μετοχές και την επόμενη να επανέρχεται το "αισιόδοξο κλίμα" κι ο Παπαντωνίου να παίρνει το γνωστό ...πανηγυριώτικο ύφος του.

***

Προφανώς, κάτι δεν πάει καλά, σε αυτές τις σχέσεις και άντε να βρεις άκρη ποιος ακριβώς φταίει.

***

ΕΞΥΠΝΟ αυτό που κυκλοφόρησε, σχετικά με την υπόθεση Οτσαλάν. Η Ελλάδα, λέει το ανέκδοτο, θα ...μπει πιο εύκολα τώρα στην ΟΝΕ. Διαθέτει πλέον την οικονομική ενίσχυση των ...τριάκοντα αργυρίων.

**********

Σημειώνουμε, πάντως - χωρίς να θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας - ότι η αρχική έμπνευση ανήκει σε σκίτσο της σελίδας "Από μέρα σε μέρα", που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ