Πέμπτη 25 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλήθος οι συμμετοχές στη συναυλία της Δευτέρας

Στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 1 του Μάρτη, το απόγευμα η μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία των καλλιτεχνών για τη σύλληψη και παράδοση του Α. Οτσαλάν στους Τούρκους. Σκηνοθέτες, συνθέτες, ηθοποιοί, συγγραφείς, τραγουδιστές, μουσικοί και πολλοί άλλοι άνθρωποι των Γραμμάτων και Τεχνών προσκαλούν το λαό της Αθήνας σε μια μεγάλη εκδήλωση αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας. Οπως δηλώνουν "δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαλαρώσει η αλληλεγγύη προς τον κουρδικό λαό". Δεκάδες είναι οι καλλιτέχνες, που θα πάρουν μέρος στη μαραθώνια συναυλία, ενώ ο αριθμός όσων επιθυμούν να συμμετέχουν αυξάνει συνεχώς.

Με επιστολή του στην εφημερίδα μας, ο Γιάννης Γλέζος, αφού αναφέρει πως η συναυλία κινδυνεύει να εκφυλιστεί σε μια απλή συμπαράσταση στον κουρδικό λαό και όχι να είναι μια συναυλία διαμαρτυρίας του πνευματικού κόσμου για την ντροπή που υπέστη από τα χέρια μας ο κουρδικός λαός, δηλώνει πως θα λάβει μέρος, εφ' όσον του επιτραπεί να τραγουδήσει τραγούδι που έγραψε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου κάτω από το βάρος της ταπείνωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Υπενθυμίζεται ότι στη συναυλία δε θα υπάρχει εισιτήριο για το κοινό, αλλά καλλιτέχνες θα κυκλοφορούν στο χώρο, κρατώντας κουτιά για να συγκεντρώνουν χρήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ