Πέμπτη 25 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΛΟΣ
Μαζικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας

Μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο έγινε χτες το βράδυ στην πόλη του Βόλου (πλατεία Ελευθερίας).

Χαιρετιστήρια μηνύματα έστειλαν και διαβάστηκαν δεκάδες φορείς της περιοχής, δήμοι, κοινότητες, εργατικά σωματεία, πολιτιστικοί φορείς κλπ. Χαιρετιστήριο μήνυμα έστειλε και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, με το οποίο κατήγγειλε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή και την κυβέρνηση για την παράδοση του Οτσαλάν.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έφτασαν στο χώρο της συγκέντρωσης μετά από προσυγκέντρωση. Σε όλη τη διάρκειά της ακούγονταν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και συνθήματα για παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές τώρα, συνθήματα αλληλεγγύης στον Κούρδο ηγέτη και τον κουρδικό λαό. Στο τέλος εγκρίθηκε ψήφισμα, στο οποίο υπογραμμίζεται, ανάμεσα στα άλλα:

"Δε θα μείνουμε αδιάφοροι μπροστά στην τραγωδία ενός ολόκληρου λαού και στο συνεχιζόμενο δράμα του ηγέτη των Κούρδων Οτσαλάν που παλεύει για την αναγνώριση της πατρίδας του".

"Οι εξελίξεις που οδήγησαν στην παράδοση του Οτσαλάν αναδεικνύουν τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης. Αναδεικνύουν, όμως, και την ανάγκη αυτοτελούς αντιμετώπισης του ζητήματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Πολιτικού Ασύλου, χωρίς συμψηφισμούς με άλλες πλευρές της πολιτικής. Ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτε να χωρίσει με τον αδελφό κουρδικό λαό, πολύ περισσότερο είναι αδιανόητο να δεχτεί τη διατάραξη των παραδοσιακά φιλικών σχέσεών τους", προστίθεται στο ψήφισμα που συνεχίζει:

"Καταγγέλλουμε την υποκριτική στάση των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που, χωρίς αρχές, κατατάσσουν τα Κινήματα άλλοτε σαν αγώνες αυτοδιάθεσης και αυτονομίας και άλλοτε σαν πράξεις τρομοκρατίας, μη διστάζοντας ακόμη και να ενθαρρύνουν την προκλητική, στο Διεθνές Δίκαιο και τα δικαιώματα, Αγκυρα, εξυπηρετώντας και τους αιμοδιψείς στόχους της σε βάρος των ανίσχυρων - όχι όμως ψυχικά αδύναμων ν' αντισταθούν - λαών.

Ζητάμε:

Να υπάρξουν άμεσα ενέργειες για την προστασία της ζωής του Κούρδου ηγέτη και μαχητή, με εξέταση των όρων και των συνθηκών κράτησής του στα τουρκικά μπουντρούμια.

Να υπάρξουν διεθνείς εγγυήσεις και κινητοποιήσεις για ν' αποφευχθεί μια δίκη παρωδία του Οτσαλάν.

Να συγκληθεί διεθνής διάσκεψη για το κουρδικό πρόβλημα για εξεύρεση λύσης".

Και το ψήφισμα καταλήγει:

"Αισθανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης, καλούμε την κυβέρνηση, χωρίς καθυστέρηση και δισταγμό, να εκδηλώσει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη της χώρας μας στον κουρδικό λαό και να απαιτήσει την άμεση απελευθέρωση του Οτσαλάν και τη λύση του κουρδικού ζητήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ