Πέμπτη 25 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ
Κατέθεσε κρυφά ο Πάγκαλος

Τη "μυστική διπλωματία", που αποδείχτηκε ολέθρια στην υπόθεση Οτσαλάν, φαίνεται πως θέλει να ακολουθήσει μέχρι τέλους ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος,προφανώς για να μη βγει ποτέ στο φως όλη η αλήθεια.

Ετσι, προχτές, αργά το βράδυ, προσήλθε με άκρα μυστικότητα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και κατέθεσε ως μάρτυρας στους τρεις εισαγγελείς που διενεργούν την προκαταρκτική έρευνα για την εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στη μεταφορά και ολιγοήμερη παραμονή του Κούρδου ηγέτη στη χώρα μας.

Κανείς δεν ξέρει τίποτα όσον αφορά το περιεχόμενο της κατάθεσης Πάγκαλου, αλλά είναι γνωστές οι θέσεις που έχει υποστηρίξει δημόσια για το θέμα αυτό, ότι δηλαδή πληροφορήθηκε εκ των υστέρων ότι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν μεταφέρθηκε από τον απόστρατο αρχιπλοίαρχο Αντ. Ναξάκη στην Αθήνα με αεροπλάνο από την Αγία Πετρούπολη (πρώην Λένινγκραντ) και ότι δική του ήταν η ιδέα να φυγαδευτεί στο Ναϊρόμπι, στη σφηγκοφωλιά, ουσιαστικά, των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Χτες το μεσημέρι εξετάστηκε ως μάρτυρας ο Στ. Ευαγγελάτος,υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", που τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα, καθώς φέρεται να οδήγησε τον Α. Οτσαλάν και τη συνοδεία του στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου, κατά την άφιξή τους στις 29 Γενάρη.

Ο ίδιος αρνήθηκε να δηλώσει οτιδήποτε στους δημοσιογράφους, επικαλούμενος λόγους υγείας. Πληροφορίες, όμως, αναφέρουν πως παραδέχτηκε ότι άνοιξε πράγματι την είσοδο της αίθουσας υψηλών προσώπων στον Α. Οτσαλάν, επειδή του το ζήτησε τηλεφωνικά ο Αντ. Ναξάκης, λέγοντάς του ότι πρόκειται για το Ρώσο υφυπουργό Αμυνας. Μάλιστα του έδωσε και το τηλέφωνο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Μπαντουβά, με τον οποίο γνωριζόταν, για να του το επιβεβαιώσει.

Το απόγευμα κατέθεσε επίσης ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Χαρ. Σταυρακάκης,ο οποίος είχε συναντηθεί κατ' εντολή της κυβέρνησης με τον Α. Οτσαλάν στην Κέρκυρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ