Πέμπτη 25 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταγγέλλει το ΕΚ Θεσσαλονίκης

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της καλεί τα Σωματεία της δύναμής του και τους εργαζόμενους της πόλης να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στον κουρδικό λαό και τον ηγέτη του Α. Οτσαλάν.

"Οι εξελίξεις που οδήγησαν στην παράδοση του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στα χέρια της Τουρκίας, τονίζει η ανακοίνωση του ΕΚΘ, εξέθεσαν τη χώρα μας, δημιούργησαν έντονο συναίσθημα πικρίας και οδύνης σε όλους τους Ελληνες και όπως αποδείχτηκε, σαφώς οφείλονται σε λανθασμένους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έχει σοβαρές πολιτικές ευθύνες.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να χωρίσει με τον κουρδικό λαό, γι' αυτό δε θα πρέπει να διαταραχτούν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ μας".

"Η διοίκηση του ΕΚΘ, συνεχίζει η ανακοίνωση, καταγγέλλει την υποκρισία, τόσο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και των ΗΠΑ, που ενώ κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, χαρακτηρίζουν τρομοκράτη τον ηγέτη του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος των Κούρδων και του αρνούνται το αυτονόητο δικαίωμα, τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Υποδαυλίζουν έτσι με τη στάση τους αυτή και ενισχύουν την αδιαλλαξία και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της τουρκικής ηγεσίας".

Η ανακοίνωση του ΕΚΘ καταλήγει με τη διατύπωση των παρακάτω επιμέρους αιτημάτων:

  • Αμεσα μέτρα προστασίας της ζωής του Κούρδου ηγέτη, καθώς και τη δυνατότητα εξέτασης των όρων και των συνθηκών κράτησής του από διεθνείς παρατηρητές.
  • Να υπάρξουν διεθνείς εγγυήσεις και κινητοποιήσεις για να αποφευχθεί μια δίκη - παρωδία του Οτσαλάν.
  • Να πραγματοποιηθεί διεθνής διάσκεψη για το κουρδικό πρόβλημα με στόχο την εξεύρεση δίκαιης λύσης.
  • Να εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο η ασφαλής μετακίνηση των συνεργατών του Οτσαλάν και η επιστροφή του Σάββα Καλλεντερίδη από την Κένυα".

* Καταγγελία για τις πολιτικές ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα παράδοσης του Οτσαλάν στους διώχτες του, εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Μακεδονίας - Θράκης της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων. Επίσης τα Παραρτήματα Ημαθίας της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕ), της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), του Συλλόγου Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων (ΣΕΠΠ) και της Ενωσης Συνταξιούχων Αναπήρων και Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης (ΕΣΑΘΕΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταργούν και τους Κούρδους! (1999-03-13 00:00:00.0)
Συλλαμβάνονται και φυλακίζονται οι δικηγόροι του Οτσαλάν (1999-02-27 00:00:00.0)
Εντείνουν τις διαμαρτυρίες τους οι αντιστασιακοί (1999-02-25 00:00:00.0)
Ουρανομήκης υποκρισία το αίτημα για δίκαιη δίκη (1999-02-24 00:00:00.0)
Ανακοινώσεις - ψηφίσματα διαμαρτυρίας (1999-02-20 00:00:00.0)
Οργή και αγανάκτηση για την κυβέρνηση (1999-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ