Πέμπτη 25 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικά "μποφόρ" στα λιμάνια

Προκαλεί τους ναυτεργάτες ενόψει της απεργίας ο Στ. Σουμάκης και παραπέμπει τα αιτήματα στο "διάλογο των κοινωνικών εταίρων"!

Αγωνιστικά "μποφόρ" πνέουν στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι ναυτεργάτες έχουν ριχτεί στη μάχη για την προετοιμασία της 24ωρης απεργίας που έχει κηρυχτεί στα κρουαζιερόπλοια για την επόμενη Πέμπτη 4 Μάρτη. Την ίδια στιγμή ολοένα και πληθαίνουν τα μηνύματα προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία,στα οποία καταγράφεται η απαίτηση των ναυτεργατών να επεκταθεί η απεργιακή κινητοποίηση σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και να κλιμακωθεί.

Στο μεταξύ χτες, μία βδομάδα πριν την έναρξη της απεργίας, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Σταύρος Σουμάκης,στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες, έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί έστω ένα από τα αιτήματα που θέτουν οι ναυτεργάτες, γιατί "είναι θέματα μεταξύ κοινωνικών εταίρων" και "ας καθίσουν να τα βρουν"!

Στην επισήμανση ότι υπάρχουν και αιτήματα που τον πρώτο λόγο έχει η κυβέρνηση και ειδικότερα το ΥΕΝ, όπως για παράδειγμα η πάταξη του δουλεμπορικού κυκλώματος και η ριζική αναδιοργάνωση του ΓΕΝΕ, είπε προκαλώντας τους ναυτεργάτες: "Εχω παρακαλέσει να βοηθήσουν για να συλλάβουμε έναν, να του τη "στήσουμε". Ομως δεν έρχεται κανείς. Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι έτσι το δουλεμπόριο δε χτυπιέται. Κάποιοι που όποτε θέλουν θυμούνται ότι είναι ναυτικοί, πάνε στο δουλέμπορα. Ο επαγγελματίας ναυτικός δεν έχει ανάγκη το δουλέμπορα"! Στην υπενθύμιση ότι οι ναυτεργάτες έχουν καταθέσει συγκεκριμένη λίστα με ονόματα δουλεμπόρων, ότι η ΠΕΜΕΝ έχει καταθέσει μήνυση εναντίον συγκεκριμένων δουλεμπόρων και πριν από μερικές μέρες είχε δικαστήριο (το οποίο αναβλήθηκε), ο υπουργός δήλωσε ότι δε γνωρίζει τίποτα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ