Πέμπτη 25 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στον "αέρα" ο διάλογος - μαϊμού

Η ΓΣΕΕ απέχει και καταγγέλλει την ψευδεπίγραφη διαδικασία του "κοινωνικού διαλόγου" για το φορολογικό. Απομονωμένη η ΠΑΣΚΕ επιμένει να στηρίζει το "διάλογο". Συγκέντρωση καταδίκης στις 12 μ., έξω από το Γενικό Λογιστήριο και τρίωρη παναθηναϊκή στάση εργασίας στο δημόσιο

Η χθεσινή απόφαση της ΓΣΕΕ για μη συμμετοχή στον "κοινωνικό διάλογο" -απάτη,τινάζει στον αέρα την κυβερνητική επιδίωξη ενός προσχηματικού "διαλόγου" για το φορολογικό και απομονώνει την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, η οποία παραμένει ακλόνητη στη στήριξη της ψευδεπίγραφης διαδικασίας. Εκτεθειμένη μένει και η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, στο βαθμό που επιμένει - μόνη της πλέον - στη συμμετοχή στο στημένο σκηνικό.

Η ΓΣΕΕ καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη σε μαζικό διάβημα διαμαρτυρίας, σήμερα στις 11.30 το πρωί έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, "όπου θα διεξαχθεί η κυβερνητική φιέστα". Σε μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα στη συγκέντρωση καταδίκης του "κοινωνικού διαλόγου", στις 12 το μεσημέρι στο ίδιο σημείο - κόντρα στην προσπάθεια της πλειοψηφίας της διοίκησης να την υποβαθμίσει - καλεί η ΕΣΑΚ Δημοσίου.Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει παναθηναϊκή τρίωρη στάση εργασίας από τις 1μμ..

Η αποχή της ΓΣΕΕ από τον "κοινωνικό διάλογο", είναι πάγια θέση της ΔΑΣ,η οποία είχε καταγγείλει και την προηγούμενη διαδικασία εξαρχής.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ τονίζει: "Η κυβέρνηση προχωρά στην έναρξη μιας διαδικασίας κοινωνικού διαλόγου, η οποία αποτελεί "επανέκδοση" της αφερέγγυας, προσχηματικής και απαράδεκτης για την εργατική πλευρά, διαδικασίας κοινωνικού διαλόγου όπως αυτή εξελίχθηκε για τα ζητήματα της Ανάπτυξης, της Ανταγωνιστικότητας και της Απασχόλησης, η οποία χρεοκόπησε στη συνείδηση των εργαζομένων".

"Η ΓΣΕΕ, προσθέτει, δεν πρόκειται με τη συμμετοχή της να νομιμοποιήσει αυτή την κυβερνητική επιδίωξη, θα απόσχει, θα διαμορφώσει ένα αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης, με στόχο τη ριζική φορολογική μεταρρύθμιση και θα λάβει μέτρα ώστε να αναπτυχθεί ένας γνήσιος διάλογος στους εργαζόμενους και στην κοινωνία για την αποδοχή των στόχων του εργατικού κινήματος και θα απαιτήσει την υλοποίησή τους από την κυβέρνηση".

Σχετικά με την κυβέρνηση, σημειώνει ότι προσπαθεί "να αποπροσανατολίσει από την ώριμη ανάγκη προώθησης μιας ριζικής φορολογικής μεταρρύθμισης".

Στόχος της ΓΣΕΕ, όπως επισημαίνεται, είναι περισσότεροι φόροι για το κεφάλαιο και τα μεγάλα εισοδήματα και ελαφρύνσεις για τα μεσαία και χαμηλά, υπερφορολογούμενα εισοδήματα. Στα πλαίσια αυτά, έχει συστήσει επιτροπή εξειδίκευσης των θέσεών της, ενώ η ολομέλεια της διοίκησής της θα συνεδριάσει στις 9 Μάρτη για να αποφασίσει ένα συνολικό πρόγραμμα διεκδικήσεων.

Η ΟΛΜΕ,καλεί την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ "να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία της το προσχηματικό διάλογο της κυβέρνησης και να στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων στο δημόσιο"..

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών,ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να λάβει μέρος στον "κοινωνικό διάλογο", γιατί "δε θέλει με τη συμμετοχή της να γίνει συνένοχος νέων αντιλαϊκών φορολογικών μέτρων".

- Πιστός στη στήριξη των κυβερνητικών κατευθύνσεων, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος,κάνει λόγο σε δήλωσή του για "οριακές αριθμητικές πλειοψηφίες", "πολιτικές σκοπιμότητες" και "κομματικές επιδιώξεις" που χρησιμοποιούν "το κίνημα και τους θεσμούς του στη σκακιέρα των κομματικών επιδιώξεών τους"..!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ