Πέμπτη 25 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να μπει "φρένο" στην ασυδοσία των "ΔΕΛΤΑ" και "ΦΑΓΕ"

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Με χρεοκοπία και κλείσιμο απειλούνται οι συνεταιριστικές γαλακτοβιομηχανίες της Θεσσαλίας, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας, από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των ιδιωτικών γαλακτοβιομηχανιών "ΔΕΛΤΑ" και "ΦΑΓΕ". Το θέμα αυτό έφερε στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής.

Οπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, στις περιοχές αυτές οι παραπάνω εταιρίες πωλούν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές τα γαλακτοκομικά τους προϊόντα, ενώ σε άλλες περιοχές - όπως για παράδειγμα στο Λεκανοπέδιο Αττικής - οι τιμές των ίδιων προϊόντων, των ίδιων εταιριών,είναι αυξημένες έως και 45%.

Η τιμολογιακή αυτή πολιτική της "ΔΕΛΤΑ" και "ΦΑΓΕ", τονίζει το ΚΚΕ, αποτελεί κλασική περίπτωση αθέμιτου ανταγωνισμού, με προφανή στόχο να οδηγήσει στο κλείσιμο της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας, προκειμένου να δημιουργηθεί ολιγοπωλιακή κατάσταση, κατάλληλη για κερδοσκοπία σε βάρος των καταναλωτών και των κτηνοτρόφων.

Ερωτώνται οι υπουργοί Ανάπτυξης και Γεωργίας ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού των ιδιωτικών γαλακτοβιομηχανιών "ΔΕΛΤΑ" και "ΦΑΓΕ", που απειλούν με χρεοκοπία και κλείσιμο τις συνεταιριστικές γαλακτοβιομηχανίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ