Πέμπτη 25 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Με αγώνες θα κατοχυρωθούν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις διώξεις συνδικαλιστών αστυνομικών έγινε χτες στη Μυτιλήνη

Να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών τους ελευθεριών, κάλεσε χτες τους αστυνομικούς ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λέσβου, Θωμάς Τσαγγαρέλης,μιλώντας στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στη Μυτιλήνη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), με αφορμή τις πειθαρχικές διώξεις τριών συνδικαλιστών του τοπικού σωματείου.

Ο Θ. Τσαγγαρέλης αναφέρθηκε στους αγώνες που έκαναν οι εργαζόμενοι για να κατακτήσουν το δικαίωμα του συνδικαλισμού και τους κάλεσε να μην πανηγυρίζουν για το γεγονός ότι, με το νόμο που ισχύει για το συνδικαλισμό στα Σώματα Ασφαλείας, έχουν το δικαίωμα ίδρυσης σωματείων. Ο στόχος σας, τόνισε, πρέπει να είναι η κατάργηση αυτού του νόμου και η επέκταση των διατάξεων του Ν.1264/81 και για τους υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε να προστατεύονται πράγματι οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και οι δραστηριότητες των συνδικαλιστών. Η κυβέρνηση, συνέχισε ο ίδιος, προωθεί μέτρα στο όνομα της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ και σκληραίνει τη στάση της. Για να περάσει η πολιτική της αναγκαστικά οδηγείται σε αυταρχικά μέτρα. Η Αστυνομία πρέπει να λειτουργεί χωρίς εμπόδια. Για να αυτοματοποιηθεί η δράση της Αστυνομίας δεν επιτρέπουν στο προσωπικό της να έχει πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Δεκάδες εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων της ΠΟΑΣΥ από όλη τη χώρα και αστυνομικοί της Λέσβου συγκεντρώθηκαν το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και στη συνέχεια έκαναν πορεία στο υπουργείο Αιγαίου και στην Αστυνομική Διεύθυνση, όπου επέδωσαν το ψήφισμά τους.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε και ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Παράσχος Τσαϊρης.Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Δ. Κυριαζίδης,αφού αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του αστυνομικού διευθυντή, που σύμφωνα με τον ίδιο έχουν διχάσει τους αστυνομικούς και έχουν εκθέσει την Αστυνομία, ζήτησε από την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας να βάλει τέρμα στις πειθαρχικές διώξεις των τριών συνδικαλιστών του νησιού, που υπέπεσαν στη δυσμένεια του προϊσταμένου τους. Κατήγγειλε ότι η Αστυνομική Διεύθυνση παρακολουθεί τους συνδικαλιστές για να τους εκφοβίσει και κάλεσε τους μαζικούς φορείς του νησιού να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους συνδικαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ