Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
"Σκοτεινά σημεία" στην άδεια για ψηφιακή τηλεόραση

Ακρόαση του προέδρου του Συμβουλίου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

"Σκοτεινά σημεία" στη μία και μοναδική αίτηση άδειας για τη λειτουργία της ψηφιακής τηλεόρασης, εντόπισε το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και για το σκοπό αυτό θα ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία.

Αυτό ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος του ΕΣΡ Π. Σούρλας,κατά τη διάρκεια ακρόασής του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου παρουσίασε τα πεπραγμένα του Συμβουλίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής είπε για τη διαδικασία των αδειών ότι για τους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν τους δόθηκαν ακόμα οι σχετικοί φάκελοι από το υπουργείο Τύπου και το Συμβούλιο τώρα ασχολείται με τις άδειες των ραδιοφωνικών σταθμών, ευρισκόμενο στο στάδιο της μοριοδότησης. Αναγνώρισε την ύπαρξη προβλημάτων στα ραδιοτηλεοπτικά πράγματα, που ξεκινούν από τις ενημερωτικές εκπομπές μέχρι και την παραβίαση του χρόνου των διαφημίσεων, αλλά δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, επικαλούμενος ή έλλειψη θεσμικού πλαισίου ή ανυπαρξία μέσων και προσωπικού.

Οσον αφορά το χρόνο διάρκειας των ειδήσεων και την απαγόρευση των μετρήσεων τηλεθέασης των δελτίων, αναγνώρισε ότι αποτελούν σημαντικό πρόβλημα, αλλά η όποια παρέμβαση είναι λεπτό θέμα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να θεωρηθεί "επιβολή λογοκρισίας". Απαντώντας στην κριτική για την έλλειψη ελέγχου στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των σταθμών, είπε ότι αυτός γίνεται σε βάθος στην εξέταση των αιτήσεων για τη χορήγηση των αδειών. Οπως είπε ο πρόεδρος στη χτεσινή του συνεδρίαση το Συμβούλιο θα εξέταζε το θέμα της παράνομης εκπομπής διαφημίσεων παιχνιδιών και θα επέβαλε κυρώσεις, καθώς την περίοδο των γιορτών υπήρξε έξαρση της παρανομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ