Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τεχνητοί φραγμοί στην ενημέρωση

Δήλωση του Στρ. Κόρακα, για την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική

Για "τεχνητούς φραγμούς" στην ενημέρωση των πολιτών κάνει λόγο, σε χτεσινή δήλωσή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας,με αφορμή την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων να πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, για το θέμα Οτσαλάν και την εξωτερική πολιτική σε βραδινή συνεδρίαση.

"Η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της Διάσκεψης των Προέδρων, με τη σύμφωνη γνώμη και της ΝΔ, προχωρούν σε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή στις 5 Μάρτη σε πρωινή συνεδρίαση. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να παρακολουθήσει πολύ μικρός αριθμός πολιτών την τηλεοπτική μετάδοση της συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για το μεγάλο ζήτημα της παράδοσης του Οτσαλάν στην Τουρκία και για άλλα κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στους τεχνητούς φραγμούς που μπαίνουν στην ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις θέσεις των κομμάτων σε τόσο σοβαρά ζητήματα. Δεν μπορεί στο όνομα της σταθερότητας της πορείας προς την ΟΝΕ και στο όνομα της "εθνικής ομοψυχίας" για τον "εθνικό" αυτό στόχο να μεθοδεύεται η υποβάθμιση ενός τεράστιου ζητήματος, που δικαιολογημένα ευαισθητοποίησε το σύνολο του ελληνικού λαού. Ζητούμε η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση να γίνει τις βραδινές ώρες, όπως γινόταν και στο παρελθόν και να έχει πλήρη τηλεοπτική κάλυψη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ