Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το μαχαίρι κατά της νέας τάξης

"Το μαχαίρι πρέπει να στρέφεται κατά της νέας τάξης πραγμάτων".

Τη δήλωση αυτή έκανε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,στη διάρκεια διαλόγου που είχε με δημοσιογράφους με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Οτσαλάν και στο Κόσσοβο. Παραθέτουμε το σχετικό διάλογο:

- Τι θέση θα πάρετε στη Βουλή μετά την απόφαση της κυβέρνησης για εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Οτσαλάν;

- Η πρόταση για εξεταστική που έγινε από το Συνασπισμό και τον κ. Μητσοτάκη ήταν χέρι βοηθείας προς την κυβέρνηση για να κοροϊδεύει το λαό και να κερδίσει χρόνο. Οπως έληξε η εξεταστική και ο φάκελος της Κύπρου, έτσι θα λήξει και αυτός. Θέση μας είναι: Τώρα να φύγει από τη μέση αυτή η κυβέρνηση, να παραιτηθεί ο κ. Σημίτης, να πάμε για διπλές εκλογές. Οχι ότι οι εκλογές θα φέρουν αυτόματα τις λύσεις, αλλά για μας οι εκλογές πρέπει να είναι η αρχή μιας νέας πορείας του λαού, που πρέπει να αποφασίσει να κάνει διαφορετικά πράγματα απ' αυτά που έκανε μέχρι χτες.

- Εχετε καταλήξει τι συνέβη με τον Οτσαλάν τα κρίσιμα 24ωρα;

- Ξέρουμε ότι ήταν στα χέρια της κυβέρνησης και ότι τον παρέδωσε. Υπάρχουν οπωσδήποτε ανταλλάγματα τα οποία βοηθούν τους κυρίαρχους του παιχνιδιού στην Ελλάδα και φοβάμαι ότι είναι ακόμα πιο τραγικά. Γιατί η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να παίξει ένα πάρα πολύ άσχημο ρόλο στα Βαλκάνια. Διεκδικεί ρόλο ηγέτη κι αυτό σηματοδοτεί ένα ρόλο θύτη για τους λαούς.

- Βλέπετε, δηλαδή, μία σύνδεση της υπόθεσης Οτσαλάν με τις εξελίξεις στο Κόσσοβο;

- Κουρδικό και Κόσσοβο είναι πτυχές και πλευρές της ίδιας πολιτικής. Οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις παγκόσμια, αλλού κόβουν, αλλού ράβουν. Τώρα βρισκόμαστε ένα μικρό βήμα από την πλήρη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ότι όπως σήμερα Ελληνες φαντάροι μαζί με Αμερικανούς, Τούρκους και άλλους πάνε να μακελέψουν ή να απειλήσουν το λαό της νέας Γιουγκοσλαβίας, έτσι και αύριο το ίδιο πράγμα θα συμβεί και σε βάρος μας. Δεν πρέπει να ισχύσει το "μάχαιραν δώσεις μάχαιραν λαμβάνεις". Ούτε να δώσουμε μάχαιρα, ούτε να πάρουμε. Το μαχαίρι πρέπει να στρέφεται στην καρδιά της νέας τάξης πραγμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ