Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να γείρει η πλάστιγγα
  • Ο λαός πρέπει να απαιτήσει την παραίτηση της κυβέρνησης. Απάτη, τα περί "πολιτικής σταθερότητας"
  • Αποσπάσματα από τη χτεσινή ομιλία της Γενικής Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε δύο ζητήματα εστίασε - ανάμεσα σε άλλα - τις παρεμβάσεις της η Αλ. Παπαρήγα, στη διάρκεια της περιοδείας της στη Χαλκιδική.

Για την προσφυγή στις κάλπες σημείωσε:

"Είναι θετικό ότι το αίτημα να πέσει η κυβέρνηση από τη λαϊκή απαίτηση και να γίνουν εκλογές, υιοθετείται τελικά, έστω με μισόλογα, από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αλλά δε φθάνει. Καλό είναι να σηκώνεται σκόνη, αλλά η σκόνη στραβώνει καμιά φορά και τα γερά μάτια.

Η λαϊκή πίεση και δυσαρέσκεια φέρνει ορισμένα αποτελέσματα, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι αυτά θα οδηγήσουν σε αλλαγές συσχετισμών και σε θετική προοπτική. Αν παρέμβει σωστά ο λαός, υπάρχει ελπίδα και προοπτική.

Αυτό που έχει σημασία είναι να μην πάει χαμένο ό,τι έχει κατακτηθεί σε πείρα στη λαϊκή συνείδηση. Να εκφραστεί στις εκλογές και στους αγώνες, στα μέτωπα πάλης, στο ενιαίο μέτωπο πάλης που πρέπει να συγκροτηθεί.

Ο λαός πρέπει να απαιτήσει την παραίτηση της κυβέρνησης. Είναι ο μόνος υπεύθυνος και αρμόδιος να δώσει ένα πραγματικό νόημα στο σύνθημα "ΦΥΓΕΤΕ! ".

Το θέμα για το ΚΚΕ δεν είναι μόνο να φύγει αυτή η κυβέρνηση, αλλά και να αρχίσει να ξετυλίγεται - όσο γίνεται πιο γρήγορα - το μπερδεμένο σήμερα κουβάρι, ώστε τελικά να φύγει από τη μέση αυτή η πολιτική.

Οι κυβερνήσεις πέφτουν, το θέμα είναι να πέσει, να εκπέσει, αυτή η πολιτική.

Η παραίτηση της κυβέρνησης, σαν λαϊκή απαίτηση, δεν πρέπει να είναι το τέλος, αλλά μόνο η αρχή.

Εμείς δε θέλουμε τις εκλογές μόνο για να ανακατευτούν τα χαρτιά της τράπουλας, αλλά για να αρχίσει μια πορεία του λαού που βάζει εμπόδια, που βάζει τρικλοποδιές στην πολιτική της ΟΝΕ και του "νέου δόγματος του ΝΑΤΟ".Να αρχίσει μια πορεία που ο λαός παρεμποδίζει τα αντιλαϊκά μέτρα και τους ψευτοεθνικούς στόχους, με ένα και μόνο σκοπό: Να συγκεντρώσει τη δύναμη εκείνη, που τελικά θα γείρει την πλάστιγγα στην άλλη μεριά, στη μεριά των συμφερόντων του λαού και μόνο του λαού".

Η απάτη

Απαντώντας στις εκκλήσεις διαφόρων για εξασφάλιση πολιτικής σταθερότητας, η Γενική Γραμματέας του Κόμματος σχολίασε:

"Για ποιο λόγο ο λαός να εύχεται να υπάρχει πολιτική σταθερότητα, έτσι όπως την προπαγανδίζουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ; Δηλαδή πολιτική σταθερότητα για να συνεχίζεται αμείωτη η επέλαση σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους. Πολιτική σταθερότητα για να έρχονται οι αμερικανονατοϊκοί φαντάροι και να κάνουν την Ελλάδα διάδρομο επεμβάσεων και εγκληματικών ενεργειών. Πολιτική σταθερότητα για να φεύγουν Ελληνες φαντάροι σαν σύμμαχοι εκείνων που κάνουν τα στραβά μάτια για την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Πολιτική σταθερότητα για να θησαυρίζουν οι μεγαλομέτοχοι, για να συνενώνονται τα πολυεθνικά μονοπώλια και να αποκτούν νέα μέσα εκμετάλλευσης.

Πολιτική σταθερότητα για να διαιωνίζεται η ανεργία, να διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες. Τέτοια πολιτική σταθερότητα είναι επικίνδυνη για το λαό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ